Producția de zahăr din România este în cădere liberă. Suprafețele cultivate cu sfeclă s-au redus drastic, iar tot mai puțini fermieri mai au curajul să continue o cultură tot mai costisitoare. Doar un sfert din consumul intern mai este acoperit în...
După un debut de toamnă instabil, vremea se îndreaptă în...
Eforturile de investigare în cazul incidentului care a zguduit un imobil din cartierul Rahova continuă, în condițiile în care autoritățile nu au putut stabili, până în prezent, sursa deflagrației. Echipe complexe, formate din procurori, polițiști și...
După incidentul din cartierul Rahova, rețelele sociale au...
Deși Uniunea Europeană a înregistrat un progres modest în...
După un debut de toamnă instabil, vremea se îndreaptă în...
Odată cu scăderea temperaturilor și riscul crescut de...
Apicultorii din județul Gorj se confruntă cu una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. Din cauza condițiilor...
Toamna nu înseamnă doar frunze ruginii și recolte, ci și un moment simbolic pentru lumea satului: coborârea oilor de la...
Producția de zahăr din România este în cădere liberă. Suprafețele cultivate cu sfeclă s-au redus drastic, iar tot mai puțini...
Cazurile recente de dermatoză nodulară contagioasă semnalate...
În pofida capriciilor meteorologice cu care s-au confruntat...
Înființată în 1980, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare...
Agricultura românească trece printr-o revoluție tăcută. O...
Sala Radio va găzdui un eveniment muzical de prestigiu dedicat carierei îndrăgitei interprete de muzică populară, Polina...
Ansamblul folcloric „Doina Argeșului”, unul dintre simbolurile culturale ale județului Argeș și un nume de referință pe scena...
Câmpulung Muscel devine, la început de octombrie, centrul unei manifestări culturale de tradiție. Festivalul Concurs Național...
Constanța găzduiește o nouă ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Dan...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025,...
Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a...
La Sighișoara continuă manifestările din cadrul Festivalului...
Festivalul Național Concurs „Mariana Drăghicescu” ajunge la...
Capitala României devine, între 19 și 29 octombrie, centrul spiritualității ortodoxe, găzduind tradiționalul pelerinaj închinat Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. Punctul culminant al manifestărilor religioase va fi marcat de prezența excepțională a...
În satele de altădată, arta nu era doar o formă de expresie,...
În inima Argeșului, orașul Mioveni se pregătește să întâmpine...
Într-o epocă obsedată de viteză, de algoritmi și de...
Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, prăznuită în fiecare...
Un raport recent privind evoluția climatică dezvăluie o tendință îngrijorătoare în România, indicând o încălzire...
Un studiu recent, realizat la nivel naţional de Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), arată că...
Un vizitator neașteptat din emisfera sudică a transformat peisajul obișnuit al râului Olt, devenind o veritabilă atracție...
Potrivit celor mai recente statistici europene, România...
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a stabilit că animalele...
Odată cu apropierea sezonului rece, confortul termic devine o...
Nu doar grădinile pot aduce prospețime în viața noastră, ci...
Pentru grădinarii dedicați, toamna nu semnifică finalul unui ciclu, ci, în mod paradoxal, deschiderea unuia nou, plin de...
Când te gândești la apicultură, probabil îți vin în minte imagini idilice cu dealuri verzi și câmpuri de floarea-soarelui. Cu...
Deși toamna aduce adesea griji legate de lipsa precipitațiilor și pregătirea pentru iarnă, ea înseamnă și frumusețe, culoare...
Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...
Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.