Bilanțul anului agricol 2024–2025, creșterea costurilor pentru fermieri și perspectivele sectorului în contextul politicilor europene au fost analizate într-o ediție recentă a emisiunii „Viața la Țară”, moderată de Tatiana Mircea, care l-a avut invitat...
Elevii din România se vor întoarce în bănci pe 8 septembrie...
Un cutremur cu magnitudinea 3,2 pe scara Richter a avut loc marți, la ora 11:59, în zona seismică Vrancea, conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a fost localizat în județul...
Un băiețel de un an și opt luni și-a pierdut viața, luni,...
România va traversa o perioadă cu temperaturi ridicate, dar...
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o...
Taxele de drum și pod cresc semnificativ din 1 septembrie....
Bilanțul anului agricol 2024–2025, creșterea costurilor pentru fermieri și perspectivele sectorului în contextul politicilor...
Prețurile legumelor diferă adesea de la o piață la alta și de la un oraș la altul. În Piața Obor din Capitală, roșiile se...
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi invită pe fermierii tineri, care au solicitat Sprijinul...
Satul românesc rămâne un loc în care trecutul își găsește...
Luna septembrie este un moment de cotitură în viața satului...
Franța se pregătește să înregistreze cea mai mare producție...
În România, agricultura este adesea privită doar ca o...
La Sighișoara, s-a încheiat duminică, 31 august 2025, Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a (27-31.08.2025)....
Festivalul Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a (27-31.08.2025) a continuat, sâmbătă, 30 august, la Sighișoara, în a patra...
La Sighișoara continuă manifestările din cadrul Festivalului Intercultural ProEtnica ediția a XXI-a care reunește, timp de...
Festivalul Național Concurs „Mariana Drăghicescu” ajunge la ediția a XXIII-a. În perioada 18 – 21 septembrie 2025, TVR...
Festivalul Intercultural ProEtnica Sighișoara - ediția a...
La Sighișoara, se deschide, miercuri 27 august 2025,...
În Moldova românească, folclorul nu este doar un repertoriu...
Maramureșul, una dintre cele mai bogate și autentice zone...
Muzeul Național al Banatului pregătește două evenimente speciale pentru „Noaptea Muzeelor la sate”. Publicul este invitat sâmbătă la Muzeul „Traian Vuia”, unde expoziția „Aripi peste visători” va celebra pionierii aviației, și la Sanctuarul neolitic de...
În satele României, viața țăranului de astăzi este o poveste...
Sfântul Ierarh Varlaam, Mitropolitul Moldovei, o...
Cuviosul Ioan de la Râșca și Secu este un sfânt român din...
Cea de-a doua zi a Festivalului Intercultural ProEtnica (28...
Elevii din România se vor întoarce în bănci pe 8 septembrie 2025, iar vacanța mare va începe pe 20 iunie 2026. Noul an școlar...
Satul Momchilovtsi, situat în Munții Rodopi, aproape de granița Bulgariei cu Grecia, a devenit o destinație turistică...
Un test rapid, cu o durată de doar trei minute și bazat pe analiza undelor cerebrale, ar putea identifica primele semne ale...
În multe locuințe moderne, mesele în familie au devenit o...
România a încheiat luna iulie cu o rată a șomajului mai mică...
Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că luna...
Longevitatea nu înseamnă doar să trăiești mai mult, ci și să...
Mulți cred că odată cu sfârșitul verii, grădina intră în pauză. Nimic mai greșit. August și începutul lui septembrie sunt...
Pe timp de caniculă, multe plante ornamentale suferă din cauza căldurii excesive, uscăciunii și radiației solare intense,...
Vara aduce soare din belșug, dar și provocări pentru florile din balcon. Temperaturile ridicate, vântul uscat, lipsa...
Bucătăria românească are o tradiție puternic legată de legume, datorită solului fertil și obiceiurilor culinare transmise din...
Bucătăria rurală de post din România, în special pe perioada verii, este o reflecție autentică a relației strânse dintre om,...
Coliva este un preparat tradițional din bucătăria românească (și din alte culturi ortodoxe din Balcani), cu o puternică...
Ingrediente: 1 pulpă de miel (aprox. 1,2 kg), 2 căpățâni de usturoi, 1 legătură de rozmarin, sare și piper.