Pentru că drumul era impracticabil, a cărat o pacientă jumătate de kilometru, până la ambulanță

Șoferul unei Ambulanțe de la Substația Cîmpeni a serviciului județean Alba, care a cărat o pacientă aproape jumătate de kilometru în spate până la mașină, a fost solicitat să dea o notă explicativă.

Mai mult...

Aproape 250 de cazuri de Hepatită C, în județul Botoșani

Hepatita C face în continuare victime în județul Botoșani. În scriptele Direcției de Sănătate Publică sunt aproape 250 de bolnavi, însă numărul real ar putea fi mult mai mare, spun reprezentanții DSP.

Mai mult...

Fără apă potabilă la robinet, în comuna sibiană Rășinari

Locuitorii comunei Rășinari, din județul Sibiu, au rămas, din dimineața zilei de joi, 15 februarie, fără apă potabilă la robinete, din cauza unei avarii la conducta de aducțiune.

Mai mult...

Peste 7.500 de consumatori rămași fără energie electrică, în județul Bacău

Vremea rea din ultimele zile a afectat 28 de localități din județul Bacău, care au rămas fără alimentare cu energie electrică. Sunt în curs lucrările de remediere a situației.

Mai mult...

Ouă infectate cu Fipronil, în județul Buzău

Medicii sanitar-veterinari buzoieni așteaptă în aceste zile rezultatul analizelor a 387 de ouă retrase de la comercializare în zona Nehoiu, existând suspiciunea de a fi infestate cu fipronil.

Mai mult...

Sate fără curent electric, în urma ninsorilor viscolite

Sate fără curent electric, în nord. Ninsorile abundente din ultimele ore au creat probleme în alimentarea cu energie electrică a mai multor localităţi din judeţul Suceava, situate mai ales în zona de munte.

Mai mult...

Cazurile de gripă și alte infecții respiratorii, în creștere cu 20%, în județul Olt

Numărul cetățenilor din judetul Olt diagnosticați cu gripă este în continuă creștere, infecțiile respiratorii fiind mai multe cu peste 20 de procente, în acest județ din partea de sud a țării.

Mai mult...

Omagiu adus lui Iuliu Maniu, la Bădăcin, satul său natal

În Bădăcin, localitatea natală a lui Iuliu Maniu, au loc manifestări în memoria fostului om politic decedat în închisoarea de la Sighet: o masa rotundă, depuneri de coroane la bustul din Dealul Ţarinii şi Caravana Unirii.

Mai mult...

Un șofer de 90 de ani a provocat un accident pe DN14. Trafic îngreunat

Trafic îngreunat, pe de DN 14, după ce, în jurul orei 17.40, la intrarea în Șura Mare dinspre Sibiu, s-a înregistrat coliziunea a două autovehicule. Doi șoferi sunt răniți.

Mai mult...

Bărbat arestat pentru învinuirea de viol asupra unei fetițe de 7 ani, în Argeș

Un bărbat de 62 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Găeşti după ce ar fi violat o fetiţă de 7 ani, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Mai mult...

Calvarul unui cioban bihorean care și-a cumpărat de la stat o mașină

”Birocraţia blochează România” probabil că și-a spus un cioban din comuna bihoreană Remetea, care, are de pătimit după ce a cumpărat o maşină scoasă la licitaţie de statul român.

Mai mult...

Zeci de amenzi pentru pescuitul ilegal la copcă

25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5400 de lei, au fost aplicate de jandarmi unor persoane care au încălcat prevederile legislației în vigoare privind pescuitul și acvacultura.

Mai mult...

  • Audio
  • Fonoteca
  • Video
Acum la Antena Satelor
CARUTA 4x4
Urmeaza la Antena Satelor
JURNALUL SATELOR

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Viata la tara

TOP ȘTIRE

Februarie 15, 2018

Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, în vizită la Radio România

in Agenda
José Guillermo Ordorica Robles, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, a efectuat o vizită la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune.

ULTIMELE ŞTIRI

Brâncuşi - Duchamp - Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin

Institutul Cultural Român organizează luni, 19 februarie 2018, de la ora 18.00 evenimentul "Brâncuşi - Duchamp - Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin", în Sala Mare din Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti.

Pentru că drumul era impracticabil, a cărat o pacientă jumătate de kilometru, până la ambulanță

Șoferul unei Ambulanțe de la Substația Cîmpeni a serviciului județean Alba, care a cărat o pacientă aproape jumătate de kilometru în spate până la mașină, a fost solicitat să dea o notă explicativă.

Aproape 250 de cazuri de Hepatită C, în județul Botoșani

Hepatita C face în continuare victime în județul Botoșani. În scriptele Direcției de Sănătate Publică sunt aproape 250 de bolnavi, însă numărul real ar putea fi mult mai mare, spun reprezentanții DSP.

Vă recomandăm

10 voci de 10
..
Tratarea copiilor cu imunodeficienţe
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că urmează să intre în ţară 200 de fiole necesare pentru tratarea copiilor cu imunodeficienţe.
"Serviciul de noapte"
Tehnicile inovatoare de tratament şi modalităţile de recuperare a sănătăţii vor fi abordate în ediţia din 13 februarie a "Serviciului de noapte" emisiune difuzată la Radio România.
Poliţia Română caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciului
Poliţia Română caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciului, după ce s-au semnalat probleme la unele posturi comunale, care nu au permanenţă din lipsă de personal.
Tinerele mame protestează
Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la diminuarea indemnizaţiei de creştere a copilului, reclamă mamele.
Agenda parlamentară
Înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea conducerii Serviciului de Protecţie şi Pază este pe agenda de săptămâna aceasta la Parlament.
Vremea se schimbă radical
Vremea se schimbă radical, de luni, ninsorile şi lapoviţa cuprinzând cea mai mare parte din ţară.
Manifestaţii pro şi contra DNA
Manifestaţii pro şi contra DNA au avut loc, duminică, în faţa sediului central al instituţiei din Bucureşti.
Şefii de state şi guvern din UE se reunesc la Bruxelles
Şefii de state şi guvern din UE se reunesc la Bruxelles, joi, ca să discute, informal, despre teme instituţionale, dar şi priorităţile politice pentru viitorul cadru financiar.
Intensificarea relaţiilor dintre Bucureşti şi instituţiile comunitare
Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă merg, săptămâna aceasta, separat la Bruxelles, în contextul recentelor dezbateri legate de justiţia din România.
Consultări privind asigurarea serviciului poliţienesc permanent
Conducerea Poliţiei Române caută cele mai bune soluţii care vor asigura un serviciu poliţienesc permanent şi de calitate, precum şi respectarea drepturilor personalului
Loteria bonurilor fiscale
La extragerea Loteriei bonurilor fiscale de ieri, cele emise în data de 30 ianuarie anul acesta, cu o valoare de 501 lei, au fost desemnate câştigătoare
Situaţia Minei Lupeni
Mina Lupeni din Valea Jiului va putea funcţiona cu producţie de cărbune şi va beneficia simultan de ajutor de stat până la sfârşitul anului
Ultimii 3 finalişti pentru selecţia naţională Eurovision
La Sighişoara s-a încheiat ultima semifinală a selecţiei naţionale pentru Eurovision
Moţiune simplă împotriva ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu
Moţiunea simplă împotriva ministrului muncii şi înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea SPP sunt două dintre subiectele aflate pe agenda parlamentară.
Eroii au inimi neînfricate
Militarii Plutonului 4 din cadrul Batalionului 280 Infanterie INIMI NEÎNFRICATE, implicați în atacul cu mașină capcană din 15 septembrie, au fost decorați de Președintele României.
Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe şosele din nord şi de la munte
Informaţii de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.
România, declin al suprafeţelor certificate ecologic
România înregistrează un declin al suprafeţelor certificate ecologic şi al producătorilor de alimente bio.
Date ale ASF privind activele fondurilor de pensii obligatorii
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de aproximativ 41 de miliarde de lei, la sfârşitul lunii trecute, în creştere cu 27% faţă de ianuarie 2017.
Selecţia Naţională Eurovision are loc duminică seară, la Sighişoara
Cea de-a cincea etapă preliminară şi ultima a Selecţiei Naţionale Eurovision are loc în această seară, la Sighişoara.
Baze de date cu producătorii şi distribuitorii autorizaţi de medicamente
Agenţia Naţională a Medicamentului a lansat două baze naţionale de date cu producătorii şi distribuitorii autorizaţi în România.
Viața la țară
cache/resized/05e0573d5de688e8ca5e1b3b8ddbd274.jpg
Luni, ora 12:20

Organizaţiile din sectorul agroalimentar pot obţine finanţare pentru programe de informare şi promovare. Sunt organizațiile din România interesate de aceste programe.

title="Luni, ora 12:20" > Viața la țară
reportaj

Potrivit Protecţiei Copilului, 97.000 de copii trăiesc în România fără părinţii lor, la rude sau în sistemul de protecţie socială, fie cu un asistent maternal sau stau în centrele de plasament.

Căruța 4x4
cache/resized/9e758fdaf82fcb635bee894f5a4032a3.jpg
Luni, ora 11:00

„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!”; dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Nea Florică și Domnu’ Adi.

title="Luni, ora 11:00" > Căruța 4x4
Cu inima deschisă
cache/resized/dc2fcf9fa7e31ab816c5b94e4c696157.jpg
Luni, ora 20:10

În toate marile religii moartea este doar o poartă spre o altă viață, cea veșnică. După ce am tot vorbit despre această lume, vom discuta acum și despre lumea cealaltă. Credeți în viața de după moarte? 

title="Luni, ora 20:10" > Cu inima deschisă
Sarea în bucate
cache/resized/b94ac0d1213a3f4fa2c7f074af684b6d.jpg
Sâmbătă, ora 15:00

Rețetele „cu poveste” sunt specialitatea noastră Nr. 1! Simona Lazăr și Romeo Lupu gătesc alături de femeile satului românesc și adaugă în bucate sarea poveștilor și piperul întâmplărilor minunate.

title="Sâmbătă, ora 15:00" > Sarea în bucate
Pasiunea mea agricultura
cache/resized/a6481c69c0ecac79b9576ce9ea7d3079.jpg
Duminică, ora 09:00

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.

title="Duminică, ora 09:00" > Pasiunea mea agricultura
Fermier in Romania

TOP ȘTIRE

Pregătirea patului germinativ
Februarie 15, 2018

Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară. Tot ce trebuie să știi

in Agrotehnica
Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară este în toi în această perioadă a anului. Iarna-i pe sfârșite, temperaturile permit să se înceapă înființarea primelor culturi din 2018.

ULTIMELE ŞTIRI

Noi obligaţii pentru producătorii agricoli din pieţe

Producătorii agricoli vor fi obligați să afișeze o etichetă de produs detaliată, care să indice datele de identificare ale fermierului și ale produsului, dar și o copie după atestatul de producător.

Fermele de oi de pe Valea Șielui, în atenția europarlamentarilor

Europarlamentarul Daniel Buda efectuează mai multe vizite la diferite ferme din țară pentru a obține informații reale pe care, ulterior, le va aborda în Parlamentul European.

Târgul tradițional SlanăFest, începe la Cluj-Napoca

A VIII-a ediție a evenimentului "SlanăFest" vă așteaptă la Expo Transilvania cu târgul producătorilor și concursul slanelor și cârnaților de casă aduse de gospodarii Ardealului.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, îndeamnă România să accelereze implementarea proiectelor cu bani europeni. Ea se declară nemulţumită că finalizarea proiectelor de infrastructură, de exemplu, este întârziată şi că, în general, autorităţile sunt lente în implementare. Corina Creţu a dat exemplul altor ţări unde este câte o autoritate de administrare pentru fiecare regiune, iar Comisia Europeană discută direct cu aceasta. Comisarul atrage atenţia că, în ciuda progreselor făcute în ultimele luni, România ...

Vă recomandăm

Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale - AFIR - recomandă Unităților Administrativ Teritoriale din țară să ia în considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corectă a bugetelor locale aferente anului 2018. Articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 a bugetului de stat pe anul 2018 prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, înregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementării proiectelor care beneficiază de finanțare din fonduri externe ...
Fermier în România
cache/resized/18ec2e91c2795af7a1da2424b8ce13f4.jpg
Luni, ora 17:00

În ciuda finanțării precare din ultima perioadă, multe dintre institutele și stațiunile de cercetare au reușit să găsească soluții care să le asigure supraviețuirea. Care sunt perspectivele pentru 2018?

title="Luni, ora 17:00" > Fermier în România
reportaj

Câțiva profesori ai Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au realizat, în urma unor studii elaborate de laborator, un nectar probiotic de dovleac, cu beneficii uluitoare.

Stiri regionale
Dintre toate sărbătorile de primăvară mai aşteptată de către toate generaţiile este ziua de Dragobete, ziua dragostei.
Luxemburgul este țara care cheltuiește mai mult pentru sănătate, pe cap de locuitor, în comparație cu România, care cheltuie cei mai puțini bani la acest capitol.
Cu 42,3 ore, Grecia are cea mai lungă săptămână de muncă, în vreme ce a Olandei e cea mai scurtă, de 30,3 ore.
O vorbă din bătrâni spune că nici nu dă bine firul ierbii şi dragobetele se-nghesuie la povestit. Şi cum luna februarie este şi luna Dragobetelui (la 24 ale lui făurar), nici nu-i de mirare că tineretul este nerăbdător.
Alexandru Pugna este interpretul cu un destin scris parcă într-un ceaslov al versurilor venite din Timp pentru mult timp.
Vești și povești
cache/resized/dbb3eba140527249862741049afc8057.jpg
Duminică, ora 13:00

Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!

 

title="Duminică, ora 13:00" > Vești și povești
De prin lume adunate
cache/resized/52adc9412619160c969ea1801fbe8595.jpg
Sâmbătă, ora 09:00

Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!

title="Sâmbătă, ora 09:00" > De prin lume adunate
Fecior la oaste
cache/resized/9a39da999187eff68d5ef6caf01a014e.jpg
Sâmbătă, ora 11:00

De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.

title="Sâmbătă, ora 11:00" > Fecior la oaste
Basarabia și țara
cache/resized/abee346be4ebd40ed7f86f0c4ca2e08f.jpg
Duminică, ora 15.00

Marcăm Centenarul Marii Uniri, în dialoguri memorabile cu cele mai puternice voci ale Basarabiei din ultimele decenii. Află avatarurile românilor de dincolo de Prut și dragostea lor fără granițe pentru Țară.

 

title="Duminică, ora 15.00" > Basarabia și țara
IOANA DÎRSTAR este tânăra interpretă a cântecului popular reprezentativ pentru Țara Buzaielor sau depresiunea Întorsura Buzăului din județul Covasna. E o zonă aflată în inima Carpaților de Curbură, respectiv în sud-estul Transilvaniei. Încă din perioada adolescenței, Ioana și-a propus ca unic și de neînlocuit instrument al inimii, CÂNTECUL! De ce …cântecul popular? Pentru că “uneori are ...
Asociația Culturală Tradiții Ocnamureșene, organizează Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece și Dansuri Populare Cântec și Joc Strămoșesc. Festivalul se află la ediția a II-a și se va desfășura în data de 24 februarie 2018, la Ocna Mureș. El este organizat în parteneriat cu Casa de Cultura Ion Sângereanu din Ocna Mureș, Alba, și cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Ocna ...
Păstrăm de-a lungul vieţii în cămăruţa aurită a memoriei acele momente pe care le-am trăit intens, acelea care ne-au copleşit fiinţa şi ne-au cufundat-o în agonie şi extaz. „Un om trăieşte autentic câteva ceasuri la fiecare 10-15 ani". Adevărat! Aceste cuvinte erau scrise de Mircea Eliade în a sa celebră „Noapte de Sânziene". "Un credincios nu are mai mult de două- trei experienţe religioase ...

Duminică seara, la Antena Satelor, vocile tinere fac legea în singurul top de pe planetă destinat exclusiv artiștilor aflați la început de drum.  Voi ați ales învingătorul săptămânii trecute: Delia Barbu. Și tot voi decideți cine intră în top duminică: Mihaela Pitigoi sau Razvan Nastasescu?

Votați! Pentru că votul face topul. Iar topul face muzica populară mai tânără, mai sprințară!

Lada de zestre

TOP ȘTIRE

Februarie 19, 2018

Brâncuşi – de la ţăranul român la zeul universal. Tulburătoarea iubire pentru Maria Tănase

in Cultura populara
Luni, 19 februarie, se împlinesc 142 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, românul care a avut o contribuţie esenţială la înnoirea viziunii plastice în sculptura contemporană universală.

ULTIMELE ŞTIRI

A început Postul Paştelui

Postul Paştelui a început luni, 19 februarie. Este o perioadă de pregătire spirituală pentru creştinii care sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos.

România reprezentată de argeșeni, la început de an nou, în China

În aceste zile, România este reprezentată în China, la cea de-a 15 ediție a “Beijing Chaoyang International Spring Carnival”, de Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" din orașul argeșean Mioveni.

Târg de Dragobete și Mărțișor în Piața Centrală din Bistrița

Primăria Bistrița organizează în perioada 24 februarie – 10 martie tradiționalul Târg de Dragobete și Mărțișor în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

Vă recomandăm

Rador
După începutul modest din seara de 31 decembrie 1956, când semnalul a fost recepţionat numai în Bucureşti de câteva sute de televizoare, TVR şi-a diversificat programele.
Un spaţiu expoziţional de 100 de metri pătraţi, în care fragmente de istorie se împletesc cu tehnologiile avansate, măiestria artizanilor locali şi aromele tradiţionale.
În toate timpurile, oamenii şi-au exprimat sentimentele în infinite feluri, unii chiar ridicând monumente impunătoare.
Astăzi este Ziua Mondială a Radioului. Este cel de-al şaptelea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946.
Parlamentul se reuneşte astăzi în şedinţă extraordinară pentru a supune votului învestirea noului guvern, dar şi un program de guvernare actualizat.
Lada de zestre
cache/resized/3467e1977c4824bbd167910deefee997.jpg
Luni, ora 15:00

Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.

title="Luni, ora 15:00" > Lada de zestre
reportaj

Constantin Brâncuși pretindea că mămăliga „stimulează forțele fecundității”. (Și) ale fecundității artistice, firește! Artistul rămâne fidel mămăligii mai cu ardoare decât femeilor, nu puține, ce i-au ţinut de urât în viaţă. O lungă şi onorantă listă de mari artişti aplecaţi şi spre cele

puterea credinței

“Barocul cantacuzin” – permisă fie-ne licenţa – este quintesenţa vieţii de peregrin a acestui boier luminat, fiul postelnicului Constantin Cantacuzino şi al Elinei, fiica lui Radu Şerban.  Iar dacă istoricii de artă nu s-au gândit încă să adauge termenului de “stil brâncovenesc” sau de

Poporul zice că luna lui februarie este a unuia „ferică şi desferică”. Poate că unde în luna lui februarie începe a se desfunda pământul. Şi luna februarie nu lasă să se facă una ca asta deodată. Căci ştiut este că în februarie noaptea îngheaţă şi ziua se dezgheaţă, şi aşa treptat merge de la ...
Pe data de 16 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfinților Mucenici Pamfil și Valent. Pătimirea celor doisprezece Sfinți Mucenici persecutați pe vremea lui Dioclețian. Acesti doisprezece mucenici din Cezareea Palestinei - Pamfil preotul, Valent diaconul, Pavel, Porfirie și ...
Chiar, cu cine te aduni dragul meu prieten în zilele, orele, minutele, clipele în care ai nevoie de oameni?! Şi, dacă te afli în compania cuiva, e aşa de importantă alegerea pe care ai făcut-o? În aşa fel încât să ne dea voie, nouă, celorlalţi, să te catalogăm ca fiind, bun, rău, deştept, cu ...
La 100 de ani de la Marea Unire, Antena Satelor cu sprijinul RADOR, Departamentul de Istorie Orală, își propune să recupereze pagini importante din ultimul secol de istorie. Istoria celor mulți, istoria celor mici, istoria anonimilor. De cele mai multe ori rămâne necunoscută. Pierdem ...
Vrem sa stii

TOP ȘTIRE

Februarie 13, 2018

Noi reglementări europene privind protecţia datelor personale

in Juridic
Urmează să intre în vigoare noile reglementări privind protecţia datelor personale. Acestea prevăd şi aplicarea aşa-numitului drept de a fi uitat la care pot recurge clienţii.

ULTIMELE ŞTIRI

Un elev din judeţul Botoşani a fost admis la Baltic Aviation Academy

Un elev din judeţul Botoşani a fost admis la Baltic Aviation Academy din Vilnius, Lituania, una dintre cele mai bune cinci instituţii de profil din lume.

Loteria bonurilor fiscale. Află care sunt bonurile câștigătoare

Loteria bonurilor fiscale a avut o nouă rundă de extrageri duminică, 18 februarie, la care au participat bonurile fiscale emise între 1 şi 31 ianuarie 2018. CItește mai departe să afli rezultatele.

Reîncepe Programul „Prima Casă”. Care sunt noutățile

Programul ”Prima Casa” 2018 va demara în a doua jumătate a lunii februarie. În 2018 s-au alocat 2 miliarde de lei fond de garantare pentru acest program, mai puțin decât în anii trecuți.

Vă recomandăm

PARTENERI
Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa iti stimulezi metabolismul, dieta cu suc de rosii ar putea fi cheia succesului. Rosiile sunt foarte sanatoase si au o multime de beneficii pentru sanatatea ta.
Ierburile aromatice au fost folosite încă din timpuri străvechi pentru proprietățile lor antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Acestea erau utilizate în scopuri medicinale, pentru a trata diverse afecțiuni.
Mergi frecvent la sală, ai un stil de viata sănătos ce include un regim alimentar corect și totuși nu vezi cum acul de la cântar scade ? Atunci sigur ai tendința de a face cel puțin una dintre greșelile de mai jos.
Vrem să știi
cache/resized/604bf8a1705319931ad207896909ebfa.jpg
Luni, ora 10:05

În calitate de chiriaș, este important să-ți cunoști responsabilitătile și privilegiile conferite de lege. Noi îți prezentăm principalelor drepturi și obligații ce decurg din acest statut, potrivit Codului Civil.

title="Luni, ora 10:05" > Vrem să știi
și oamenii mari sunt oameni

Paolo Veronese (n. 1528, Verona - d. 19 aprilie 1588,), pe numele adevărat Paolo Caliari sau Cagliari, a fost un pictor italian din perioada târzie a Renașterii, marcând trecerea spre Manierism.

PARTENERI
Anul Nou Chinezesc a început pe 16 februarie 2018. Potrivit zodiacului chinezesc este Anul Cainelui. Are o istorie veche de 4.000 de ani, fiind cel mai important eveniment pentru poporul chinez.
Fiecare zi este magică și are propriile sale specialități. Ziua Săptămânii în care v-ați născut dezvăluie secrete despre destinul și norocul vostru, iar fiecare zi are corespondențe magice.
Știați că data de naștere este cheia personalității voastre unice? Aflați care sunt punctele voastre forte și cum puteți folosi coeficientul spiritual pentru a face lumea un loc mai bun.
La baza acestui preparat se află două ingrediente ale caror proprietăţi tămăduitoare nu mai au nevoie de confirmări. Adică: ghimbirul și hreanul. Este vorba despre ghimbir şi hrean, două elemente de bază, unul autohton, celălalt de sorginte ...
Durerile de genunchi reprezintă o problemă de sănătate cu care ne confruntăm din ce în ce mai des, ceea ce ne face să simţim disconfort atunci când întreprindem activități obișnuite, cum ar fi îndoirea picioarelor sau mersul pe jos. Fie că sunt ...
Tenul este oglinda aspectului exterior, este o fântână a tinereții, pe care o menții cu o îngrijire adecvată și cu o rutină zilnică de doar 10-15 minute. Din păcate, pielea de pe faţă îmbătrâneşte cel mai repede, de aceea este necesar să ...
Dieta cu mămăligă e... „de pe vremea bunicii”, dar nu a bunicilor româncelor. Inventată acum 300 de ani, le ajuta pe curtezane să intre în corsete! În ciuda faimei noastre de „mămăligari”, nu ne-a trecut prin minte să transformăm preparatul ...
O veche legendă, zice-se de sorginte dacică, vorbește despre cum a apărut ceapa. Cică ar fi fost o dată o fată frumoasă, fiica unui mare luptător dac. Și fata iubea un flăcău, băiatul o iubea și el și se vorbiseră ei să se căsătorească. Dar până să vină ziua aceea s-a pornit un război și feciorul s-a dus să lupte, împreună cu tatăl fetei și cu toți voinicii din sat. ...
De câte ori nu s-a întâmplat să aruncați cojile de portocală la gunoi?! Ei bine, acum este momentul să le păstrați și să le transformăm împreună. Rămâneți alături de noi pentru a vedea ce întrebuințare le putem găsi împreună. Că tot este ...
Dețineți o poliță de asigurare a locuinței și vă simțiți relaxați, pentru că, indiferent de situație, răspunderea îi va aparține numai asiguratorului? Ei bine, este posibil ca lucrurile să nu stea chiar așa. Există situații, în care, dacă nu ...
A cultiva o plantă de Aloe Vera, în propria locuință, este foarte ușor, întrucât este o activitate plăcută, iar planta nu necesită foarte multă îngrijire. Cunoaștem cu toții beneficiile minunate oferite de Aloe Vera. Această plantă medicinală ...
Să încep cu o regulă simplă: de câte ori poți refuza invitația de a gusta ceva – mai ales când gazda vine și oferă personal musafirilor gustarea pregătită. Zice o vorbă din bătrâni că.. baba călătoare n-are sărbătoare. Adică... dacă-i zi de ...
Zilele de post ne pun câteodată la grea încercare în ceea ce privește preparatele culinare. Dacă sunteți în criză de idei, puteți încerca această rețetă, gustoasă și ușor de preparat, recomandată de Kera Calița. Ingrediente:   o varza alba murată, sa zicem, de un kilogram și jumătateo ceapa rosie 200 mililitri ulei de masline extravirgin5 grame boabe de ...
Un studiu a prezentat o legătură surpinzătoare între nivelul bioxidului de carbon din atmosferă şi înflorirea vegetaţiei în pădurile tropicale. Pădurile tropicale sunt mai sensibile la schimbările climatice decât s-a crezut până acum. Expertul ...
O echipă științifică a petrecut câteva zile în deşertul Negev, în încercarea de a simula viaţa pe Marte. Anunțul a venit din partea Israelului. Cei şase cercetători s-au îmbrăcat în costume spaţiale şi s-au plimbat prin zona aridă din ...
Minimarket-ul complet automatizat, fără vânzători, se află discret amplasat într-o zonă din Beijing. Acesta ar putea fi magazinul viitorului. Clientul intră în incintă cu ajutorul aplicaţiei, îşi alege produsele şi plăteşte tot prin ...
De când nu v-ați mai bucurat de o excursie prin parcurile noastre naționale, explorând biodiversitatea lor unică si admirând peisaje de o frumusețe fără seamăn, care să vă bucure sufletul și privirea și să vă încarce cu energie pozitivă? ...
Horoscop 16 februarie (gromovnic) - află ce-ți rezervă astrele după zodiacul vechi românesc. Află ce îți rezervă astrele dacă te-ai născut în zodiile Arcașului, Țapului sau a Udătorului. Horoscop 16 februarie (gromovnic) - zodiile de iarnă Luna lui Undrea (decembrie) - Zodia Arcasului Ar trebui sa-ti utilizezi resursele intr-un mod inteligent avand in vedere ...
“Pe Argeş în gios, / Pe un mal frumos, / Negru-Vodă trece / Cu tovarăşi zece: / Nouă meşteri mari, / Calfe şi zidari / Şi Manoli – zece, / Care-i şi întrece…” (Meșterul Manole) Mănăstirea Curtea de Argeş, o bijuterie arhitecturală cu care ne ...
Ne este dragă România pentru pacea adâncă a nopților, când poți să auzi animalele cum rumegă molcom în câmpurile de trifoi și lucernă. Aceasta este viața tihnită de la țară! Până la întâia geană a zorilor și primul cântec de prepeliță, ai vreme ...
Comuna Apateu este localizată în extremitatea nord-vestică a judeţului Arad, la o distanţă de 35 de km de oraşul Ineu. Vechimea ei e atestată documentar de aproape 8 secole. Comuna transilvăneană e situată în inima Câmpiei Crişurilor. Este ...

Sondaj

Dragobete Vs. Sfântul Valentin – care dintre cele două „sărbători ale iubirii” se cuvine să fie celebrată de români?
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
Total Voturi:
Primul Vot:
Ultimul Vot: