-

Fermierii pot depune potrivit legii o singură cerere unică de plată

În județul Mureş  s-au primit până marți, 15 mai, aproape 25.000 de cereri, pentru terenuri şi animale, existând o uşoară scădere față de numărul depus anul trecut, spune purtătorul de cuvânt APIA, Constantin Citirigă.

"Până astăzi am primit 24.977 de cereri, si estimăm că vom închide cu peste 25.000 de cereri. Față de anul trecut avem o usoară scădere a fermierilor, un trend pe care îl observăm de câțiva ani, urmare a comasării terenurilor. Sumele nu vor scădea.

In ce priveste fondurile comunitare, ele vor creste cu aproximativ 5%, adică peste 160 de euro".

Directorul APIA Brasov, Dorel Stânea, a arătat că în județ numărul de beneficiari de subvenții agricole rămâne acelasi față de anul trecut:

"La noi am avut anul trecut 16.800 în plată, din care până acum au depus cereri 95%, pentru animale si terenuri. Nu scade si nu creste numărul de fermieri, noi eram pe procentul tării. Sumele care estimăm că le primesc pe subven?ia unică, sunt, dacă nu apar subventii suplimentare, aceleasi ca si anul trecut, respectiv între 180 si 220 de euro pe hectar".

Si în judetul Harghita, numărul de fermieri din domeniul agricol si zootehnic se estimează că rămâne acelasi fată de anul trecut, a declarat directorul APIA, Haschi Peter: "Asteptăm tot atâtia fermieri câti au fost si anul trecut, respectiv 26.512. Până luni seară s-au înscris 26.175 de fermieri, cu o suprafată de 173.000 de hectare, si mai avem de preluat în jur de 350 de fermieri. În zona zootehnică avem în jur de 8000 de fermieri cu vaci pentru lapte".

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură anuntă că după ce depun cererile, agricultorii mai au două săptămâni la dispozitie să facă eventuale corectii la dosare, pentru a rămâne eligibili.

Articole înrudite