-

31 ianuarie este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată privind bunăstarea animalelor

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat care este termenul pentru depunerea cererilor de plată pentru anul în curs. Astfel, APIA informează că:

A) data de 31 ianuarie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru anul de angajament 2019, pentru angajamentele multianuale aflate în derulare în cadrul Măsurii 14T (fosta Măsura 215) - Plăţi privind bunăstarea animalelor, Pachet a) - Porcine (Sesiunea 3) şi Pachet b) - Păsări (Sesiunea 2), în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 155/2017, Anexa nr. 1 şi Anexa nr. 2.

Modelele cererilor de plată se regăsesc în OMADR nr. 826/2016 şi se pot descărca de pe site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, secţiunea Măsuri specifice - Măsuri de sprijin finanţate din FEADR - Măsura 215 - Materiale de informare - Modelul cererii de plată pentru Pachet a) şi Modelul cererii de plată pentru Pachet b) şi pot fi completate online accesând secţiunea Măsuri de sprijin finanţate din FEADR - Măsura 215 - Completare online.

Documentele care însoţesc cererea de plată sunt prevăzute în Ghidul solicitantului, versiunea 3.1 pentru pachet a) şi versiunea 2.0 pentru pachet b) şi sunt postate pe site-ul APIA, secţiunea Măsuri specifice - Măsura M 215 - Materiale de informare - Porcine sesiunea III şi Păsări sesiunea II.

B) în perioada 15 ianuarie - 15 februarie 2019 se depun cererile de plată pentru anul 2019, pentru angajamentele anuale din cadrul Măsurii M14 - Bunăstarea animalelor, Pachet a) - Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) - Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 45/2019, Anexa nr.1 şi Anexa nr.2, publicat în Monitorul Oficial nr.37 şi nr. 37 bis din 14.01.2019.

Cererile pot fi completate online accesând site-ul APIA din Pagina de început, banner-ul rotativ - M14 Bunăstarea animalelor, butonul 'Intră în secţiune' - Detalii.

Documentele care însoţesc cererea de plată sunt prevăzute în Ghidul solicitantului, Ediţia a II-a, postat pe site-ul APIA, Secţiunea Măsuri de Sprijin şi IACS - Măsuri delegate din PNDR - Măsura M14 - Bunăstarea animalelor.

 

Sursa: Agerpres

Sursa foto:  stiri.botosani.ro

Articole înrudite

 • APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor

  Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că, începând din data de 18 mai 2020, efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna februarie a anului 2020.

 • Cum se poate realiza primirea Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2020

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că începând de astăzi, 15 mai 2020, eliberează adeverinţe fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

 • APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2020

  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că începând cu data de 15 mai 2020, eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă, respectiv Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale), implementate de Agenţie în cadrul Campaniei 2020.

 • Argeș: Măsuri pentru combaterea efectelor secete

  În județul Argeș, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Emanuel Soare, în calitate de preşedinte, a adoptat o serie de măsuri pentru combaterea efectelor negative ale unei secete prelungite.

 • APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru motorină

  Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.10 - 31.12.2019 (trimestrul IV/2019), în conformitate cu prevederile HG nr. 1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.