-

Daniel Constantin Pop - între folclor și informatică

Daniel Constantin Pop vine din Șimleul Silvaniei și aduce pe scena folclorică românească atât de mult îndrăgitul melos din Sălaj. La vârsta maturității, olimpicul la matematică și fizică s-a îndreptat către facultatea de informatică din Cluj.

Dar nu a putut să alunge din inimă și din minte cealaltă pasiune a lui, muzica populară din regiunea în care s-a născut. Zecile de diplome obținute la tot atâtea concursuri folclorice, îl recomandau ca pe o voce tânără, capabilă de performanțe. „Muzica rămâne marea mea iubire, prin ea explorez trăirile sufletului meu, prin ea mă reprezint și eu ca om, în fața societății”, spunea tânărul artist, cu câțiva ani în urmă, într-un interviu. Mărturisește și că muzica - mai precis, folclorul, și nu doar cel din Sălaj! - l-a ajutat de multe ori... să învețe, atât în liceu, cât și la facultate. „Când învățam pentru olimpiade sau în sesiune, ascultam folclor!”.

Cert este că, orice profesie ar avea, nu va renunța niciodată la muzică. Artistul care a debutat pe scena festivalului de la Șimleul Silvaniei „La fântâna dorului”, a băut (metaforic vorbind) apa folclorului sălăjean, va rămâne fidel mereu acestei iubiri.

Foto: Pagina de facebook a artistului