-

Sibienii vindecaţi de COVID-19 sunt invitaţi să doneze plasmă

Sibienii care s-au vindecat de COVID-19 sunt chemaţi să doneze plasmă necesară pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, în contextul creşterii numărului de bolnavi.

Sibiul este unul dintre cele 18 centre din ţară dotat cu aparat pentru recoltarea de plasmă hiper-imună de la pacienţii vindecaţi.
Înainte de recoltare, se fac o serie de analize precum şi testare pentru anticorpi SARS-CoV-2, ocazie cu care pacienţii vindecaţi află dacă şi-au păstrat anticorpii care îi protejează de reinfectare.
Pentru donare, dar şi pentru analizele pregătitoare, pacienţii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină, care îşi desfăşoară activitatea în curtea Spitalului Judeţean Sibiu, într-o locaţie distinctă de secţiile spitalului.
Conform medicilor, 13 pacienţi vindecaţi au donat până acum plasmă, unii chiar de mai multe ori, pentru a ajuta alte persoane care se luptă cu boala.
Donatorii de plasmă primesc toate beneficiile ca şi în cazul donării de sânge: analize gratuite, bonuri de masă, zi liberă, transport gratuit.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite