-

Măsurișul oilor de la Pria

Mii de persoane din judeţele Sălaj, Cluj şi Bihor sunt aşteptate astăzi, la "Măsurişul oilor de la Pria", ediția cu numărul 53.

Cea de a 53-a ediţie a serbării pastorale aduce şi în acest an în atenţia publicului obiceiurile măsurării laptelui de la stână, prezentarea de produse locale, dar şi spectacole folclorice în aer liber.

"Măsurişul oilor de la Pria" este programat să înceapă astăzi, în jurul orei 11:00, în zona localităţii săljene Pria. La graniţa dintre judeţele Sălaj şi Cluj, într-o zonă pitorească, potrivit organizatorilor, sunt programate spectacole artistice pe scena special amenajată în aer liber: mese cu preparate tradiţionale, prezentarea tradiţiei obţinerii caşului după metoda locală, dar şi alte obiceiuri. În primii ani, sărbătoarea aducra în prim plan momentul măsurări cantităţii de lapte şi stabilirea cotei ce-i revenea fiecărui proprietar de oi.

Obiceiul s-a transformat încet într-un spectacol organizat în fiecare an, pe Măgura Priei. Evenimentul este organizat de această dată de Primăria comunei Cizer în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj.

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite