-

Festivalul Iei, la Iași. Biletul tău de intrare e ia

Locuitorii municipiului Iaşi, dar şi turiştii aflaţi în capitala Moldovei sunt aşteptaţi, astăzi, la Festivalul Iei - România Autentică.

Sărbătoarea portului tradiţional va avea loc în Piaţa Palatului Culturii, dar şi pe pietonalul din centrul oraşului, iar organizatorii se aşteaptă la o participare record.

Participanţii la cea de a treia ediţie a Festivalului Iei - România autentică sunt aşteptaţi de la ora 15:00 la un spectacol de muzică şi dansuri populare. Timp de şapte ore, pe scena amenajată în Piaţa Palatului Culturii vor urca artişti şi ansambluri din Moldova, dar şi de peste Prut. Vorbim despre nume celebre, precum Nicolae Botgros şi Orchestra "Lăutarii", Laura Lavric sau Constantin Bahrin. În paralel, se va desfăşura Târgul meşterilor populari din România şi din Republica Moldova cu bunătăţi tradiţionale şi produse de artizanat. participanţii la festival sunt invitaţi să vină îmbrăcaţi în ie şi vor avea astfel acces gratuit la spectacol. Vor primi şi ecusoane pentru ca organizatorii să poate stabili mai uşor câţi oameni au ales să îmbrace cămaşa tradiţională la această sărbătoare.

La ediţia de anul trecut a Festivalului Iei au fost aproximativ 30.000 de participanţi, iar anul acesta reprezentanţii primăriei speră că vor avea un succes şi mai mare.

RADOR

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite