-

Vintilă Mihăilescu - luptător cu relele vieţii, păstrător de tradiţii şi scriitor cu vocaţie

Fostul ministru al Culturii, senatorul Ionuţ Vulpescu, deplânge moartea antropologului Vintilă Mihăilescu, despre care spune că a fost 'luptător cu relele vieţii, păstrător de tradiţii şi scriitor cu vocaţie', 'un om cu tot ce înseamnă asta'.

'O veste tristă, dintr-o lume tristă: a murit Vintilă Mihăilescu, antropolog, psiholog, fost director al Muzeului Ţăranului Român, luptător cu relele vieţii, păstrător de tradiţii şi scriitor cu vocaţie. Pe scurt, un om, cu tot ce înseamnă asta. (...) A pierdut lupta cu o boală rea, în ciuda progreselor făcute de medicină. Cei care l-au cunoscut au fost solidari cu el. Iar el le-a lăsat un manual de supravieţuire, 'În căutarea corpului regăsit', o carte de învăţătură pentru vremuri de carantină prelungită. Dumnezeu să-l odihnească!', a scris Vulpescu duminică pe Facebook.

El spune că articolele din 'Dilema veche' ale regretatului om de cultură erau 'o cronică a poporului în tranziţie'.

'Avea publicul lui, din care făceam parte, îi citeam articolele din 'Dilema veche', o cronică a poporului în tranziţie, articole care fac mai mult decât studiile scorţoase şi pline de note de subsol. Era 'viaţă în direct'! Spectacolul societăţii spectacolului, într-o margine de lume, lume care-şi caută identitatea, după schimbări pe care nici acum nu le înţelege pe deplin', a mai scris Ionuţ Vulpescu.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a decedat sâmbătă seara, într-un spital din Capitală, au confirmat, pentru AGERPRES, surse apropiate familiei. AGERPRES

 

Articole înrudite