-

Sfintele Paști, biruința Vieții asupra morții

Drumul spre sărbătoarea Sfintelor Paști și a Învierii Domnului, sărbătoare a sărbătorilor, se aseamănă cu un urcuș, marcat, în cele cinci Duminici care preced Învierea Mântuitorului, de post și de rugăciune.

Postul Pastelui

Intrarea in Postul Mare este anuntata in fiecare dintre cele cinci duminici premergatoare.

In prima Duminica, in biserici se citeste pericopa evanghelica despre Zaheu, cel care, din pricina staturii sale, nu reusea sa-L vada pe Hristos in multime, si care, pentru a reusi sa-L vada, s-a urcat intr-un copac.

Astfel, dorinta de a-L vedea, l-a facut pe Zaheu sa se autodepaseasca, Mantuitorul raspunzand dorintei sale mergand in casa lui.

Pilda: in fata lui Dumnezeu, toti suntem "scunzi" - neinsemnati, pacatosi, insa dorinta de a fi aproape de Hristos Il poate face pe Acesta sa intre in "camara sufletului" fiecaruia dintre noi.

Citeste continuarea pe daciccool.ro

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite

 • Înălțarea Sfintei Cruci

  Inaltarea Sfintei Cruci reprezinta cea mai veche si, totodata, cea mai importanta sarbatoare din calendarul ortodox consacrata cinstirii Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul Iisus Hristos.

 • Teodora și Teodor, darurile lui Dumnezeu

  Prenumele Teodora si corespondentele lui masculine, Teodor si Tudor, sunt derivate de la Theodoros / Theodora, nume frecvent la vechii greci, intrat in onomastica tuturor popoarelor europene, sub diverse forme.

 • Ana, frumusețea unui nume simplu

  Ana este unul dintre cele mai raspandite prenume feminine si provine de la un vechi nume ebraic, Hannah, asociat verbului hanah care inseamna a avea mila, a binevoi.

 • Anasonul: Arome colorate

  Binecunoscutul anason, una dintre cele mai vechi plante aromatice cunoscute de om, face parte din familia Apiaceae, fiind inrudit cu morcovul, si creste in zona Marii Mediterane, mai ales in Turcia, Spania si Siria.

 • Delicii de vară: Portocalul: bogăție și noroc

  Portocala este unul dintre cele mai cautate fructe din lume, in multe tari fiind pe primul loc in preferintele oamenilor.