-

A trecut la Domnul un mare teolog și duhovnic din Moldova

A trecut la Domnul unul dintre cei mai importanți teologi ai Bacăului și ai Moldovei. Părintele Constantin avea 97 de ani.

În dimineața zilei de 11 aprilie 2019, Părintele Constantin MARDARE, paroh în perioada 1964-1995 al Bisericii „Precista” din Bacău și fost protopop al Protopopiatului Bacău, între anii 1968-1980, s-a mutat la Domnul, la vârsta de 97 de ani, după o lungă suferință, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu.

Trupul neînsuflețit al părintelui va fi depus la biserica „Precista” din Bacău, astăzi 11 aprilie, în jurul orelor 11.00.

Credincioșii și toți cei care l-au cunoscut pe părintele, sunt așteptați pentru rugăciune. Slujba „Stâlpilor” se va oficia începând din această seară, de la ora 18.00, la Biserica „Precista” din Bacău.

Slujba înmormântării va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, în biserica din parohia „Precista”-Bacău, după Sf. Liturghie, la ora 11.30.

„Dincolo de neajunsurile și dificultățile prin care societatea românească și Biserica neamului au fost nevoite să treacă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și apoi al perioadei comuniste, de tristă amintire, părintele Constantin Mardare (1922 - 2019) a întruchipat chipul smerit al preotului care și-a consumat întru slujire viața și și-a condus credincioșii pe calea mântuirii purtând pe Dumnezeu în suflet și având privirea ațintită spre veșnicie”, afirmă, într-un mesaj transmis credincioșilor, IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la trecerea în veșnicie a părintelui Constantin Mardare.

„Nici lipsurile din perioada postbelică și nici privațiunile impuse de regimul comunist nu au perturbat misiunea părintelui Constantin, care a văzut în slujirea preoțească vocația jertfelnică a omului. El a fost un teolog de vocație nu doar pentru faptul că a urmat cursurile școlilor teologice ale vremii, ci mai ales pentru că și-a dedicat întreaga viață slujirii lui Dumnezeu, din cei 97 de ani ai vieții, 76 petrecându-i la picioarele lui Hristos, purtând în rugăciunile sale gândurile păstoriților, cărora le-a dedicat întreaga atenție și osteneală”.

Foto

Articole înrudite