-

Miercuri, 14 martie, în ziua în care marcăm 139 de ani de la naşterea excepţionalului fizician german Albert Einstein, astrofizicianul britanic Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani.

Cel considerat a fi cel mai important om de ştiinţă al lumii, de la Albert Einstein încoace, a revoluţionat lumea ştiinţelor exacte, în ciuda unei boli necruţătoare descoperite la numai 21 de ani şi care trebuia să îl ducă, conform medicilor, la scurt timp, în lumea celor drepţi.

Doar că medicina nu e o ştiinţă exactă, iar Hawking a avut ocazia, chiar în condițiile unei boli atât de invalidante, să dea lumii cele mai mai provocări ştiinţifice contemporane, el făcându-se remarcat pentru teoria intitulată „paradoxul informațional al găurilor negre”, dar şi pentru cele notate în cartea sa „Scurtă istorie a timpului” („A Brief History of Time”), care a făcut furori la nivel mondial.

RADOR vă invită, în cele ce urmează, să descoperiţi povestea fantastică de viaţă a unui personaj inegalabil, un om care dealtfel nu credea în Dumnezeu sau în altă forţă divină care ar fi creat Universul…

Citeste continuarea pe rador.ro