Guglielmo Marconi, ‘părintele radioului modern’

Pe 25 aprilie, s-au împlinit 144 de ani de la naşterea italianului Guglielmo Marconi, cel care a inventat comunicaţiile telegrafice fără fir, o excepţională descoperire a secolului al XIX-lea, care a dus la dezvoltarea radioului, un aspect esenţial şi fascinant în viaţa oamenilor de zi cu zi.

Mai mult...

Pianul Călător - 8. România - 100. Turneu Extraordinar 'Best Of'

Pianistul Horia Mihail este din nou într-un turneu naţional extraordinar. În perioada 9 aprilie - 8 mai va susţine 18 recitaluri în 17 oraşe din ţară.

Mai mult...

Poveștile Unirii: Viața de la o zi la alta

Parcurgerea documentelor ce ilustrează viața cotidiană a înaintașilor noștri în acel început de an 1918, sub apăsarea încheierii onerosului tratat cu Puterile Centrale, ne dă măsura capacității unei civilizații avansate – cea germană – să facă bine dar și nemăsurat rău.

Mai mult...

Albert Einstein – povestea extraordinară a unui savant genial

Motto: „Pune mâna pe o sobă fierbinte un minut și ți se va părea o oră. Stai cu o fată frumoasă o oră și ți se va părea un minut. Aceasta este relativitatea.”– Albert Einstein

Mai mult...

Gala Premiilor Radio România Cultural 2018

A 18-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural a premiat luni seară, pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2017.

Mai mult...

Centenarul Unirii Basarabiei cu România la Teatrul Radiofonic

Teatrul Naţional Radiofonic - Radio România organizează luni, 19 martie, de la ora 16:00,audiţia cu public a spectacolelor de teatru-document dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România: Lumină pentru Basarabia şi 27 martie 1918 – Întoarcerea acasă, producţii ale Teatrului Naţional Radiofonic, prezentate în premieră absolută, în cadrul proiectului Biografii, memorii.

Mai mult...

Alexandru Pesamosca, ”îngerul copiilor”

În ziua de 14 martie a anului 1930, la Constanţa, într-o familie cu origini italiene, a văzut lumina zilei Alexandru Pesamosca.

Mai mult...

Tismana, cel mai vechi aşezământ monahal din Ţara Românească

La 36 de kilometri de oraşul Târgu-Jiu, reşedinţa judeţului Gorj, în oraşul Tismana, la poalele munţilor Vâlcan şi Godeanu, pe dealul Stârminei, se află Mănăstirea Tismana.

Mai mult...

Un om politic controversat – Alexandru Marghiloman

În galeria figurilor politice din România în timpul Primului Război Mondial, Al. Marghiloman ocupă un loc aparte. Doctor în drept de la Paris, cu o carieră vremelnică de magistrat, procuror, avocat al Statului, el se consacră, la 30 de ani, din 1884, politicii.

Mai mult...

File de istorie: Răscoala din 1907

În ziua de 8/21 februarie 1907 – în comuna Flămânzi din jud. Botoşani, s-a aprins flacăra unei puternice revolte ţărăneşti, ce a rămas în istorie drept Răscoala din 1907.

Mai mult...

Bogdan Petriceicu Haşdeu, geniul neamului românesc

Luni, 26 februarie, s-au împlinit 180 de ani de la naşterea lui Bogdan Petriceicu Haşdeu, poet, prozator, dramaturg, ziarist, eseist, jurist, istoric, folclorist, filolog, lingvist, filosof şi arhitect, „un geniu de o înspăimântătoare vastitate”, cum îl numea Mircea Eliade.

Mai mult...

Cetatea Devei – una dintre cele mai importante fortificaţii

Joi, 22 februarie, s-au împlinit 749 de ani de la prima atestare documentară a Cetăţii Devei, remaracabil monument istoric și de arhitectură laică, una dintre cele mai importante fortificaţii medivale din Transilvania.

Cetatea Devei este situată pe un con vulcanic format din andezite neogene, la altitudinea de 378 metri, în locul în care Mureşul formează un defileu între Munţii Apuseni şi Munţii Poiana Ruscă, pe Dealul Cetăţii din municipiul Deva.

De-a lungul existenţei sale, cetatea a avut rol de apărare împotriva tătarilor și a altor potențiali dușmani care urmăreau ocuparea regiunii, a fost refugiu pentru nobili în fața răscoalelor țărănești, reședință nobiliară, închisoare și garnizoană şi a asigurat protecția călătorilor și a comercianților care circulau în lungul Văii Mureșului.

Istoria Cetății Deva este însoțită de numeroase mituri şi legende, despre zâne, pitici, balauri și voinici, despre tunelurile subterane care ar duce spre Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Poate cea mai interesantă legendă arată că un pietrar pe nume Kelemen încearcă să construiască Cetatea Devei împreună cu alţi 12 meşteri, însă absolut tot ce construia ziua se dărâma noaptea, asemănarea cu meşterul Manole fiind evidentă.

Pentru a duce la capat proiectul, ei au stabilit să o jertfească pe prima soţie care le aduce mâncarea în ziua următoare, iar cenuşa ei sa fie amestecată cu tencuiala. Soţia lui Kelemen, numită tot Ana – ca în legenda lui Manole -, a fost sacrificată, iar construcţia s-a finalizat.

Dincolo de legende şi poveşti frumoase, conform unor cercetări arheologice recente, activitatea de pe Dealul Cetăţii începe în epoca neolitică, aici fiind descoperite terasele care atestă cultura Coţofeni, specifică triburilor de războinici şi crescătorilor de animale din epoca bronzului.

Citeste continuarea pe Radio Romania Cultural

 

Mai mult...

  • Audio
  • Fonoteca
  • Video
Acum la Antena Satelor
CU INIMA DESCHISA
Urmeaza la Antena Satelor
FOAIE VERDE, RADIO

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Viata la tara

TOP ȘTIRE

Aprilie 23, 2018

Prognoza METEO pentru perioada 23 aprilie - 6 mai

in Mediu
Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (23 aprilie - 6 mai ) o vreme în general caldă, cu valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice.

ULTIMELE ŞTIRI

LOTO 6/49 - extragerile de joi, 26 aprilie 2018

Loteria Română a organizat noi trageri LOTO joi 26 aprilie 2018, fiind extrase numerele câştigătoare la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

UPDATE: Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter, în Vrancea

Un cutrenur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seara, în zona seismică Buzău - Vrancea, în jurul orei 20 și 15 minute.

Furtuna a distrus zeci de solarii, în județul Dâmbovița

Zeci de solarii din comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa, au fost distruse în urma unei furtuni puternice. Autorităţile inventariază pagubele suferite de agricultori şi încearcă să găsească soluţii.

Vă recomandăm

10 voci de 10
..
Rusia nu acceptă modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul
Rusia nu consideră posibilă o resupunerea la vot, modificarea sau completarea acordului nuclear cu Iranul.
Facebook a avut profit de 5 miliarde de dolari în primele 3 luni din 2018
Numărul persoanelor care folosesc lunar reţeaua Facebook a ajuns acum la 2,2 miliarde.
Reuniunea miniştrilor de externe din NATO
Ultima reuniune a miniştrilor de externe din NATO, înaintea summitului Alianţei, din iulie, de la Bruxelles, va avea ca principal subiect Rusia.
China are noi rachete balistice cu rază medie de acţiune
Noua rachetă poate să lovească ţinte aflate la o distanţă de aproximativ 4 mii de kilometri şi poate purta atât focoase convenţionale cât şi focoase nucleare.
NATO cere menţinerea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord
Sancţiunile împotriva Coreii de Nord trebuie să rămână până când se vor vedea schimbări concrete, a declarat secretarul general al NATO.
Liderul opoziţiei armene face apel la continuarea protestelor
Nikol Pashinian a îndemnat cetăţenii ţării să iasă din nou pe străzi în următoarele ore pentu a încerca să forţeze demisia Guvernului.
Şcolile din Marea Britanie renunţă la ceasurile analog
Şcolile din Marea Britanie renunţă la vechile ceasuri cu sistem analog din sălile de examen, pentru că adolescenţii spun că nu sunt capabili sa citească ora.
Mai multe țări au interzis importul de carne de porc din Ungaria
După depistarea virusului pestei porcine africane la mistreţul găsit în nordul Ungariei, autorităţile ungare au luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii.
Emmanuel Macron denunţă naţionalismul într-un discurs rostit în SUA
Emmanuel Emmanuel Macron denunţă naţionalismul într-un discurs rostit în Congresul SUA.
Înaltul responsabil al Comitetului Olimpic Irakian răpit a fost eliberat
Înaltul responsabil al Comitetului Olimpic Irakian răpit marţi la Bagdad a fost eliberat.
Macron: Iranul nu trebuie niciodată să deţină arma nucleară
Macron în Congresul SUA: Iranul nu trebuie niciodată să deţină arma nucleară.
Operaţiune internaţională de poliţie pentru distrugerea unui site
Site-ul, numit WebStresser.org, ataca diverse servicii online contra cost. În operaţiunea de anihilare 6 persoane au fost arestate în M. Britanie, Olanda, Serbia, Croaţia şi Canada
Compania Comcast oferă 31 de miliarde de dolari pentru Sky Europe
Oferta Comcast a determinat Sky să renunţe la susţinerea unei alte oferte făcută de Twenty-First Century Fox.
Rusia va livra Siriei noi sisteme de apărare aeriană
Ştirea publicată de agenţia RIA nu specifică ce tipuri de sisteme de apărare va da Moscova aliatului său, Damasc.
Ministrul tineretului din Armenia demisionează şi se alătură protestelor
În Piaţa Republicii din capitala Armeniei are loc astăzi un nou protest antiguvernamental convocat de liderul opoziţiei deputatul Nikol Pashinyan.
Criza politică din Armenia continuă şi după demisia premierului
Liderul opoziţiei parlamentare, Nikol Pashinyan, a acuzat Partidul Republican că încearcă să se menţină la putere propuând alegeri anticipate.
Întâlnire la vârf americano- franceză
Preşedinţii Statelor Unite şi Franţei declară că vor încerca să soluţioneze divergenţele cu privire la acordul nuclear cu Iranul.
SUA: Trump şi Macron pledează pentru un "nou" acord cu Iranul
Donald Trump şi Emmanuel Macron au vorbit despre dorinţa lor de a se ajunge la un "nou" acord cu Iranul.
Donald Trump: Coreea de Nord trebuie să elimine arsenalul său nuclear
Preşedintele SUA, Donald Trump, a îndemnat astăzi Phenianul să elimine întreg arsenalul său nuclear.
Miniştrii de externe şi ai apărării din ţările OCS s-au reunit la Beijing
Miniştrii de externe şi ai apărării din ţările Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai s-au reunit la Beijing în pregătirea viitorului summit din iunie.
Viața la țară
cache/resized/dfe9eca007c7541d534bbbfb29081954.jpg
Vineri, ora 12:20

Plantele aromatice ar putea să-i transforme pe săteni din simpli băutori de ceaiuri în oameni de afaceri. Venim cu recomandări pentru agricultorii care doresc să cultive plante aromatice și medicinale.

title="Vineri, ora 12:20" > Viața la țară
in memoriam

Academia Română anunţă cu profundă tristeţe vestea plecării din această lume, după o grea suferinţă, la vârsta de 91 de ani, a academicianului Dinu C. Giurescu, unul dintre cei mai mari istorici

Căruța 4x4
cache/resized/edd310b549070ee3ade96507ee7b8708.jpg
Vineri, ora 11:00

„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!”; dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Nea Florică și Domnu’ Adi.

title="Vineri, ora 11:00" > Căruța 4x4
Cu inima deschisă
cache/resized/68767cd61a8535093d59c21dfb7d92db.jpg
Joi, ora 20:10

Dacă tăceai, filozof rămâneai! Noi toți, la un moment dat, în loc să tăcem și să ne gândim înainte, am spus lucruri pe care apoi le-am regretat. E bine să spui tot ce-ți trece prin cap sau să te gândești înainte? 

title="Joi, ora 20:10" > Cu inima deschisă
Sarea în bucate
cache/resized/b94ac0d1213a3f4fa2c7f074af684b6d.jpg
Sâmbătă, ora 15:00

Rețetele „cu poveste” sunt specialitatea noastră Nr. 1! Simona Lazăr și Romeo Lupu gătesc alături de femeile satului românesc și adaugă în bucate sarea poveștilor și piperul întâmplărilor minunate.

title="Sâmbătă, ora 15:00" > Sarea în bucate
Pasiunea mea agricultura
cache/resized/a6481c69c0ecac79b9576ce9ea7d3079.jpg
Duminică, ora 09:00

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.

title="Duminică, ora 09:00" > Pasiunea mea agricultura
Fermier in Romania

TOP ȘTIRE

Aprilie 19, 2018

Noi măsuri pentru accelerarea cadastrului general

in Actualitatea agricola
Cele mai importante modificări aduse actului normativ inițiat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, vizează accelerarea Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023.

ULTIMELE ŞTIRI

Cuantumurile schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal au fost stabilite

Cuantumurile schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal aferente cererilor de plată depuse în Campania 2017 au fost stabilite, în conformitate cu Hotărârea nr. 228 din 18.04.2018.

Avertizare privind depunerea cererilor pentru subvenţiile APIA

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avertizat din nou, astăzi, asupra necesităţii depunerii la timp, până la data de 15 mai, a cererilor pentru a primi subvenţiile.

România trebuie zootehnizată – spune ministrul agriculturii

România este ”ruptă” din punct de vedere agricol-structural şi trebuie zootehnizată, a declarat azi ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Centrele judeţene și locale precum şi direcţiile de specialitate din cadrul APIA - Aparat central vor avea PROGRAM NORMAL DE LUCRU în zilele de 30 aprilie şi 01 mai 2018. Astfel, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură vine în sprijinul fermierilor și pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2018/ Până acum a fost depus un număr de 558.183 cereri, pentru o suprafaţă de 2.384.445,67 hectare. Precizăm că data limită de depunere a Cererilor Unice de Plată este 15 mai ...

Vă recomandăm

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a organizat o întâlnire de lucru și schimb de experiență cu reprezentanți ai Microsoft România și din alte instituții ale administrației publice centrale. Află detalii despre fonduri. Această acțiune vine că o confirmare a faptului că gestionarea sistemului informatic complex care asigură procesarea cererilor de finanțare, dar și a tuturor fluxurilor adiacente acestui domeniu, este făcută de către Agenție la cele mai înalte standarde. ...
Fermier în România
cache/resized/b0dc1c971e97a9f1658355cafb042bcc.jpg
Joi, ora 17:00

„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? Află tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.

title="Joi, ora 17:00" > Fermier în România
interviu

Dacă noțiunea de fermier este strâns legată de tradiție și convenție, doi tineri programatori s-au gândit să demitizeze această idee și să îi aducă pe fermieri mai aproape de consumatorul final.

Stiri regionale
Există diferenţe mari între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte gradul de deprivare materială severă.
Ediţia cu numărul 19 a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, derulată sub semnul Centenarului şi al aniversării a 90 de ani de Radio România, s-a încheiat oficial duminică, 22 aprilie.
Concertul Corului de Copii Radio intitulat "The Sound of… Musical" s-a reluat sâmbătă, 21 aprilie 2018, pe scena Sălii Radio, la cererea publicului.
Târgul de Carte Gaudeamus Cluj - Napoca îi aşteaptă şi astăzi în Piaţa Unirii pe iubitorii de lectură la numeroase evenimente, dar şi cu volume la preţuri speciale.
Originară din judeţul Alba, Reta Rus este întruchiparea ideii de a rămâne locului pentru a sfinţi locul. Este considerată una dintre cele mai bune voci de pe Valea Târnavelor.
Vești și povești
cache/resized/bb72dffa15ce336c995713dcc27650a6.jpg
Duminică, ora 13:00

Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!

title="Duminică, ora 13:00" > Vești și povești
De prin lume adunate
cache/resized/40f513d211c5db55978303525f746dc5.jpg
Sâmbătă, ora 09:00

Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!

title="Sâmbătă, ora 09:00" > De prin lume adunate
Fecior la oaste
cache/resized/559bc2d0fe400c4027ce594f0dc31286.jpg
Sâmbătă, ora 11:00

Ziua Forțelor Terestre, bucuria copiilor! Veți fi martori la fericirea împărtășită de toți cei prezenți la eveniment, în Parcul Carol. Acolo, tancurile sau mașinile blindate, au fost asaltate de copii. 

title="Sâmbătă, ora 11:00" > Fecior la oaste
100 de anonimi ...
cache/resized/ce5c514535c78331539ceb1ea98ee79b.jpg
Duminică, ora 15:00

Cum arată istoria românillor necunoscuți? În anul centenarului Marii Uniri, scoatem la lumină istoria neștiută a celor neștiuți. E momentul să descoperim 100 de anonimi pentru 100 de ani de istorie. Românească!

 

title="Duminică, ora 15:00" > 100 de anonimi ...
Oare cum o fi să te numești Ionuț PETREACĂ și să te naști în satul NUNTAȘI? Și să-ți mai dăruiască și bunul Dumnezeu un glas frumos, să-i bucuri pe oameni și să-i faci să se simtă bine pe la petreceri și nunți? Ascultându-l cântând, afli răspuns. Predestinare sau nu, cert este că tânărul interpret de 29 de ani din Dobrogea a cucerit de mult inimile publicului și aprecierea specialiștilor în ...
Peste o mie de persoane sunt aşteptate, joi seara, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru un inedit flash-mob de dansuri tradiționale românești, organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Dansului. Evenimentul va începe la ora 18:00 şi va beneficia de concursul dansatorilor profesionişti ai ansamblului, dar şi de cel al copiilor din tinerilor din Ansamblul „Doruleţul”, precum ...
Mioara Velicu s-a născut la 19 octombrie 1944, în judeţul Galaţi. Aceasta provine dintr-o familie modestă de agricultori, cu opt copii. A moştenit talentul mamei, care era o foarte bună cântăreaţă a satului, dar şi chipul, bunul-simţ şi credinţa. Mioara Velicu si-a inceput cariera artistica in 1963, la Ansamblul Folcloric "Rapsodia Dunarii" din Galati. Un an mai tarziu, in 1964, ...

Duminică seara, la Antena Satelor, vocile tinere fac legea în singurul top de pe planetă destinat exclusiv artiștilor aflați la început de drum. Voi ați ales învingătorul săptămânii trecute. Și tot voi decideți cine intră în top duminica viitoare, votând de pe 20 aprilie până pe 27 aprilie la prânz: Anisoara Popescu, Mihaela Pitigoi,Cosmin Oiticari sau Ionut Cocos? Votați! Pentru că votul face topul. Iar topul face muzica populară mai tânără, mai sprinară!

Lada de zestre

TOP ȘTIRE

Aprilie 18, 2018

Un nou festival gastronomic promovează "păturata" de Ciacova

in Cultura populara
Gastronomia locală este pusă în valoare în Timiş, cu un nou festival care va fi inaugurat pe 9 iunie. Este vorba despre prima ediție a Festivalului Păturatei la Ciacova.

ULTIMELE ŞTIRI

„Păpușile Dobrogei” vin la București

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită cu mic, cu mare la expoziția „Păpușile Dobrogei”, semnată Elena Orbocea.

Sărbătoarea Curţii Domneşti, la Piatra Neamţ

Municipiul Piatra-Neamţ găzduiește, azi, a treia ediţie a Sărbătorii Curţii Domneşti, eveniment dedicat simbolului principal al oraşului.

Paștele Blajinilor, Paștele Morților sau Mătcălăul. Legende, superstiții, interdicții

La o săptămână şi o zi după Paşte, sărbătorim Paştele Blajinilor. Astăzi, în lunea după Duminica Tomei, se sărbătorește Paștele Blajinilor. Află mai mult despre legenda, credințele și interdicțiile acestei…

Vă recomandăm

Rador
A treia parte a turneului Pianul Călător 2018 se deschide miercuri, pe 25 aprilie, la ora 19:00, la Sala Radio. În perioada 25 aprilie – 7 mai, celebrul pianist român a programat 7 recitaluri.
Corul de Copii Radio, dirijat de Voicu Popescu şi de Răzvan Rădos, va susţine un nou concert "Sound of... Musical" în seara de 21 aprilie 2018.
În plin an aniversar, Radio România vă invită la cea mai mare sărbătoare a cărții, din Transilvania: Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca, ediția a 19-a.
În urmă cu două zile a avut loc Adunarea Generală BRAT în care au fost prezentate principalele repere ale activității din ultimul an, situația studiilor și auditului realizat.
Şapte regine ale Egiptului au purtat numele de Cleopatra, dar numai ultima dintre ele, Cleopatra a VII-a (69 î.Hr – 30 î.Hr), a cucerit inimile liderilor militari ai vremii de atunci.
Lada de zestre
cache/resized/a0752417ebea5d3cb9be542c54d80fdb.jpg
Joi, ora 15:00

Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.

title="Joi, ora 15:00" > Lada de zestre
reportaj

E-o glumă veche între ardeleni, când își amintesc de copilărie: „am uns școala cu slănină, s-o mânce câinii”... Dar uite că turnurile bisericilor săsești nu le-or mâncat câinii, deși de secole acolo au adăpostit slănina! Dacă-i întrebi de Turnul Slăninii - pe ardeleni mai cu seamă - o să-ți

puterea credinței

La 12 kilometri de tumultul fără sfârşit al Capitalei, se află o oază de linişte şi sfinţenie, unde ţi se pare că poţi pipăi veşnicia, mănăstirea Sfântului Calinic de la Cernica. Acest lucru este dat de cei aproape patru sute de ani de rugăciune şi viaţă închinată Domnului de vieţuitorii de la

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai importanți sfinți în calendarul creștin-ortodox. El se sărbătorește, în fiecare an, la 23 aprilie. Ce obiceiuri și interdicții sunt? În tradiția populară Sfântul Gheorghe mai este întâlnit ca Sân-George sau Sângeorz, patronul naturii ...
Pe data de 23 aprilie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Mucenic Gheorghe. S-a născut în Capadocia, într-o familie creștină, a trăit în timpul împăratului Dioclețian. De tânăr rămâne fără tatăl său, care a murit mărturisind credința creștină. Împreună cu mama sa, se mută în ...
Iată un proverb menit să ne înveţe că nu ştim să ţinem post cum trebuie şi când trebuie. Ne înfrânăm corpul de la tot felul de mâncăruri mai mult sau mai puţin încărcate de carne, ouă, brânză. Mâncăruri de frupt - cum li se mai spune în popor. Dar nu ştim să ne înfrânăm gura cea plină, până la ...
Muzeul Național Cotroceni organizează joi, 26 aprilie a.c., de la ora 19.00, în Salonul Cerchez, cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului „Conversații la muzeu”, intitulată „Exerciții de imaginație: România, încă o sută de ani”. Pornind de la aniversarea a 100 de ani de unitate ...
Vrem sa stii

TOP ȘTIRE

Aprilie 19, 2018

Ce va face România cu gazele extrase din Marea Neagră, din 2020? Decizie economică crucială

in Economic
România trebuie să decidă de urgenţă dacă doreşte să utilizeze gazele din Marea Neagră în industria autohtonă sau doar vrea să obţină venituri din tranzitul acestor gaze pe teritoriul ţării noastre.

ULTIMELE ŞTIRI

Peste 9.000 de metri cubi de lemn au fost tăiaţi ilegal în 2017

În cursul anului 2017, personalul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud a efectuat un număr de 659 acțiuni de control privind respectarea regimului silvic.

Românii au la dispoziţie peste 1.400 de locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua Eures

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un număr de peste 1.400 locuri de muncă, cele mai multe în Germania, Olanda şi Malta.

Dacă vrei un job, hai la Oradea!

Peste 30 de angajatori vor participa joi, 26 aprilie, la Târgul de Cariere Oradea. Dacă ești din zonă, nu rata oportunitatea!

Vă recomandăm

PARTENERI
Știați că organele, țesuturile, mușchii și hormonii sunt făcuți din proteine? Proteina găsită în alimente este folosită de fiecare parte a corpului pentru a se dezvolta, a crește și a funcționa corespunzător.
Prin lunile aprilie și mai, dealurile și poienile se împestrițează cu florile galbene de ciuboțica-cucului. Puțini știu că această plantă are proprietăţi terapeutice. Află care sunt părțile utile ale plantei.
Prin lunile aprilie și mai, dealurile și poienile se împestrițează cu florile galbene de ciuboțica-cucului. Toți obișnuiam în copilărie să le adunăm florile în buchețele, fără să știm că au proprietăți vindecătoare.
Vrem să știi
cache/resized/48bc0b4a019a495b62f747df402a8553.jpg
Vineri, ora 10:05

Vrei să-ți investești banii și timpul, să-ți faci viața mai frumoasă și să-ți educi copiii? Întrebările tale găsesc la noi un răspuns avizat. Pentru că aducem în studio, pentru tine, cei mai buni consultanți.

title="Vineri, ora 10:05" > Vrem să știi
și oamenii mari sunt oameni

Una dintre cele mai faimoase personaje feminine de la cumpăna secolelor al XIX-lea și al XX-lea a fost fără îndoială Nellie Bly. S-a născut în apropierea orașului Pittsburg, la data de 5 mai 1864.

PARTENERI
Nu trebuie să stai prea mult pe gânduri, ci să alegi imaginea care te atrage. Alege una din cele trei imagini cu arhangheli prezentate mai jos și vei afla mesajul special pe care ți-l transmite.
Săptămâna 23 – 29 aprilie 2018 vine cu o energie mai ușoară decât tot ce a fost până acum, însă agitația pornită de două planete retrograde este abia începută! Află cât de norocos vei fi la bani:
Te-ai întrebat vreodată dacă ești vizitat de un spirit? Ai sentimentul că sunt spirite în locuința ta? Ești curios dacă o persoană dragă trecută în cealaltă lume încearcă să ia legătură cu tine?
Dependența de dulciuri este cea mai gravă dintre toate tipurile de dependențe alimentare. Nu se poate renunța imediat la dulciuri. Există modalități de a ajuta la reducerea dependenței. Specialiștii recomandă un somn bun, deoarece ...
Suplimentele alimentare luate de milioane de oameni pot provoca probleme grave de sănătate. Mulți adulți iau suplimente alimentare zilnic. Suplimentele alimentare de astăzi includ vitamine, minerale, plante medicinale și substanțe botanice, ...
Oricine își dorește păstrarea tinereții cât mai mult timp, pentru a ne da un ‘’boost’’ și a ne face să ne simțim mult mai bine. În plus, ştim că bătrânețea vine la pachet cu o mulțime de impedimente pe care, conștient sau nu, uneori vrem să le ...
O femeie în vârstă de 119 ani din Turcia a dezvăluit taina longevităţii. Asiye Sutlu se pare că se numără printre cei mai bătrâni oameni de pe planetă. Ea şi-a sărbătorit aniversarea în compania familiei sale iubite. Femeia îşi petrece cea mai ...
Și dintre bucatele astea răzășăști, unora li s-a dus vestea în veac.... Cum e, bunăoară, rața umplută cu sarmale. Dar nici cu pieptul de rață de-i gătit moldovenește nu te faci de rușine, mai ales gătit ca-n vremea Ancuței sadoveniene. În inima Moldovei, pe drumul ce leagă Romanul de Suceava, în apropierea vechiului sat Tupilați se află, de trei veacuri, un han. Cel ...
De câte ori nu s-a întâmplat să aruncați cojile de portocală la gunoi?! Ei bine, acum este momentul să le păstrați și să le transformăm împreună. Rămâneți alături de noi pentru a vedea ce întrebuințare le putem găsi împreună. Că tot este ...
Peste 10.000 de locuinţe vor fi scoase la vânzare în cadrul celei de-a 33-a ediţie a Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn, începând din 19 aprilie. Târgul se ține în Piaţa George Enescu din Bucureşti. Circa 90% dintre aceste locuinţe fiind ...
A cultiva o plantă de Aloe Vera, în propria locuință, este foarte ușor, întrucât este o activitate plăcută, iar planta nu necesită foarte multă îngrijire. Cunoaștem cu toții beneficiile minunate oferite de Aloe Vera. Această plantă medicinală ...
Ne reîntâlnim azi în miezul unei zile friguroase, prilej să vorbim despre... strănut. O temă de... sezon! Hap-ciu!... Ce v-am zis? Deja eu dau semne de răceală! Cu frigul care-a dat năvală, tot mai mult va crește în jurul nostru corul... ...
"Wine and Street Food Festival" este un eveniment unic în România. Este pentru prima oară când vinul și streetfood-ul își dau întâlnire în același loc, unul extrem de emblematic pentru noi, Palatul Parlamentului. Vezi detalii: În plus, accesul este unul foarte facil, ajungându-se aici din orice parte a Bucureștiului, intrarea C1 (acces principal, intersecția Bdului ...
Un proiect ambițios care prevede creșterea gradului de siguranţă pentru acumularea Colibiţa a obţinut finanţare din fonduri europene. Află detalii: Proiectul vizează consolidarea barajului de la Colibiţa, dar şi dezvoltarea infrastructurii de ...
Specialişti în studiul activităţii vulcanice cred că o parte a globului ar putea fi distrusă în doar cinci minute, ca urmare a unor erupţii vulcanice masive. De asemenea, periculos poate fi şi reactivarea unor vulcani, cum ar fi cel din ...
Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă deîndată activitatea. Studiul a fost realizat în mai multe ţări europene. Surprinzător sau nu, cu acest răspuns românii ...
Dacă încă nu v-aţi ales destinaţia de vacanţă pentru concediul de vară, topul celor mai frumoase oraşe din Europa vă va oferi opţiuni interesante. Vine vara şi, fără îndoială, vă gândiţi deja la următoarea vacanţă. Dacă nu aţi făcut încă ...
Din bătrâni se cunoaște acest zodiac al românilor, zis și Gromovnic, care după cum se va vedea nu se ține prea deoparte de Horoscopul zis European, dar nici întru totul cu acela nu este, după nume, caracter și însușiri. Zodiacul Vechi Românesc. Iarna Luna lui Gerar (ianuarie) - Zodia Tapului Cine se va naste sub aceasta zodie va fi dulce la vorba, lungaret la ...
Nisipari este un sat din judeţul Constanta, situat in Podisul Medgidiei, ce aparţine administrativ de comuna Castelu. Localitatea a fost înfiinţată de turci, locul lor fiind luat în timp de tătari, apoi de români şi de germani din sudul ...
Ne este dragă România pentru pacea adâncă a nopților, când poți să auzi animalele cum rumegă molcom în câmpurile de trifoi și lucernă. Aceasta este viața tihnită de la țară! Până la întâia geană a zorilor și primul cântec de prepeliță, ai vreme ...
Comuna Apateu este localizată în extremitatea nord-vestică a judeţului Arad, la o distanţă de 35 de km de oraşul Ineu. Vechimea ei e atestată documentar de aproape 8 secole. Comuna transilvăneană e situată în inima Câmpiei Crişurilor. Este ...

Sondaj

Se apropie sezonul estival și românii își fac planuri pentru concediu. Tu unde mergi în vacanță?
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
Total Voturi:
Primul Vot:
Ultimul Vot: