-

Comportamentul financiar al consumatorului român

Peste 70% dintre români cred că datoriile pe care le au sunt o problemă ce trebuie rezolvată cât mai rapid posibil.

Pe de altă parte, 15% dintre ei apreciază că acestea sunt o problemă minoră pentru care se va găsi o soluţie, reiese dintr-un studiu referitor la atitudinea faţă de bani şi comportamentul financiar al consumatorului român.
În ceea ce priveşte obiceiurile de cumpărare, 88% dintre respondenţi au declarat că nu ar cumpăra un obiect de care nu au neapărat nevoie în gospodărie, ci mai degrabă ar economisi aceşti bani. De asemenea, patru din zece români sunt înclinaţi îşi planifice cheltuielile pentru a putea să cumpere fără ezitări ceea ce îşi doresc din veniturile curent, relevă rezultatele studiului. Referitor la motivele pentru care românii ar lua un împrumut, 71% dintre persoanele cu datorii şi 64% dintre persoanele fără datorii participante la cercetare au declarat că motivul principal sunt situaţiile neprevăzute. Totodată, 18% dintre cei cu datorii ar lua un împrumut indiferent de scopul lui, în timp ce numai 9% dintre cei fără datorii a lua un împrumut fără un motiv bine întemeiat.
Sondajul a fost realizat online pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de aproximativ 900 persoane, din mediul urban şi rural.

RADOR

Foto: Pixabay.com

Articole înrudite