-

Amenzi de peste 100.000 lei în Bistriţa Năsăud pentru comerţ ilicit

Polițiștii bistriţeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat acțiuni pentru combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii.

Cu această ocazie, au fost efectuate controale și verificări de specialitate, în special în mediul rural, aflăm de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Activitățile au urmărit prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum și stabilirea originii produselor comercializate, în special a celor din carne, a lactatelor, a ouălor și a legumelor/fructelor și a modului de manipulare al acestora, urmărindu-se prevenirea unor abateri care pot dăuna sănătății populației.

41 de operatori economici au fost verificați, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 101.500 lei.

Din totalul sancțiunilor, 28 sunt prevăzute de Legea 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 sancțiuni sunt prevăzute de O.U.G. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscat numerar în sumă de 681 lei.

În vederea asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate în mediul de afaceri, acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare.

Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate, polițiștii bistrițeni vă oferă câteva recomandări pentru protecţia dumneavoastră.

La cumpărăturile în magazine:

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Sursa foto: Viorel Grosu

Articole înrudite