-

Prea puține clase pregătitoare în alternativa Step by step

ISJ Bistrița-Năsăud trebuie să revizuiască planul de școlarizare pentru anul 2019-2020 în nu mai puțin de trei școli unde a prevăzut un număr insuficient de clase pregătitoare.

Inspectorul Scolar general Camelia Tabara a explicat ca la nivelul conducerii ISJ se va discuta despre transformarea a trei clase traditionale în clase din alternativa Step by step fiindca sunt multe solicitari din partea parintilor pentru aceasta forma de învatamânt.

”În trei scoli – Colegiul National Andrei Muresanu, Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare si Scoala Gimnaziala nr. 1 – o clasa de traditional se transforma în Step by step.

Ca numar de formatiuni ramânem la fel, dar crestem numarul de clase Step by step.

Asa au optat parintii. În aceste scoli functioneaza deja alternativa Step by step, iar cei care si-au înscris copiii în clasa pregatitoare vor fi ei într-un numar mare acolo. De exemplu, la Scoala Stefan cel Mare sunt 62 care vor sa-si înscrie copiii la Step by step în conditiile în care avem clase cu 25 de elevi si am prevazut una singura în aceasta scoala”, a spus Camelia Tabara.

Inspectoratul Scolar Judetean a prevazut 3019 locuri în clasa pregatitoare din care 205 locuri în alternativa Step by step în total sapte clase în scolile de stat cu 180 de locuri si una cu 25 de locuri la Liceul Logos.

Pâna joi, în judet au fost depuse 2539 de cereri, ceea ce echivaleaza cu peste 84% grad de ocupare în clasele prevazute în planul de scolarizare.

Step by step sau Pas cu pas este forma de învatamânt alternativ care a prins foarte bine în Bistrita-Nasaud.

Sistemul care îi învata pe cei mici sa îsi exprime liber propriile pareri, sa coopereze si sa tina seama de opiniile celorlalti are deja o vechime 23 de ani în tara si de 18 ani în judet.

Anul acesta, înscrierea în clasa pregatitoare se face în doua etape, iar prima dintre acestea a început în 4 martie si s-a încheiat vineri, 22 martie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei Nationale.

CRISTIANA SABAU

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite