-

N-ai carte, n-ai parte! Vasluienii o știu cel mai bine

Mulţi şomeri din judeţul Vaslui nu pot fi înscrişi la cursurile gratuite organizate de AJOFM pentru că nu au absolvit opt clase.

Rata şomajului în judeţ este de 8,7%, după cum transmite corespondenta noastră Alina Darie.

AJOFM Vaslui a deschis în această lună opt cursuri noi de formare profesională. Cursurile sunt organizate la Vaslui, Bârlad şi Huşi şi vizează meserii precum contabili, inspectori resurse umane, constructori sau confecţioneri. Calificarea într-o meserie nouă creşte şansele unui şomer de a-şi găsi un loc de muncă în ţară sau peste hotare, sunt convinse autorităţile, numai că în judeţul Vaslui mulţi din cei peste 12 mii de şomeri aflaţi în evidenţă la AJOFM nu au nici măcar opt clase absolvite, obligatorii în cazul înscrierii la aceste cursuri gratuite.

Aura Toporăscu, AJOFM: „Avem, din păcate, în evidenţă şi persoane care au şcoala generală incompletă sau chiar fără. În perioada cât fac cursurile la noi beneficiază de pregătire teoretică şi practică gratuită, de rechizite, beneficiază dacă este cazul de echipament de protecţie şi, de asemenea, beneficiază pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun.”

Trebuie spus că pentru şomerii care nu îndeplinesc condiţiile privind studiile de minimum opt clase absolvite, soluţia ar fi ca aceştia să urmeze un program de tipul a doua şansă, care la nivelul judeţului Vaslui se desfăşoară doar în cadrul liceului din oraşul Negreşti.

Sursa: Rador

Articole înrudite