-

România, pregătită pentru Olimpiada Caselor Sustenabile

Casa României este în drum spre Olimpiada Caselor Sustenabile. Echipa EFdeN, formată din 50 de studenți de la 3 universități, a proiectat și construit una dintre cele mai sustenabile case din lume.

EFdeN va reprezenta România la cea mai importantă competiție internațională de case solare, Solar Decathlon, ce are loc în noiembrie, în Dubai.

Casa este în drum spre Dubai în 9 containere, noi trebuie să plecăm pe 25 Octombrie. Vom concura alături de alte 15 echipe din 12 țări.

Competiția presupune proiectarea și construirea unor case inteligente, solare și eficiente energetic. În ultimii 2 ani, cu peste 150.000 ore de voluntariat alocate proiectului, tinerii au asigurat 80% din buget, prin implicarea a peste 100 de companii, iar cei 20% rămași reprezintă costuri de 257.900 Euro pentru a transportul echipei, asamblarea casei, participarea, cazarea, hrana, întoarcerea în țară și posibilitatea de a reconstrui prototipul.

Echipa EFdeN mai are nevoie de 20% din buget pentru a ajunge în competiția Solar Decathlon, de aceea a lansat campania de strangere de fonduri Susține Inovația Românească. 

Detalii despre campania Sustine Inovația Românească aici.