-

Ordin pentru eliberarea de certificate permanente de încadrare în grad de handicap

Ministrul muncii și justiției sociale, Marius Budăi, a anunțat că urmează să fie emis un ordin prin care să existe posibilitatea eliberării de certificate permanente de încadrare în grad de handicap.

Astfel, persoanele care se află astfel de situații să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile medicale de evaluare. Marius Budăi, la o întâlnire pe care a avut-o azi cu primarii si alți reprezentanți ai autorităților locale la Arad.

Marius Budăi: „Am considerat normal că aceste persoane care suferă amputații care s-au născut fără un anumit membru, să îi încadrăm în grad de handicap cu certificat de valabilitate permanent.

Ulterior, există posibilitatea prin lege ca aceste persoane, în funcție de agravarea sau nu a situației să se prezinte din proprie inițiativă la această comisie si să solicite reevaluarea pentru încadrarea într-un grad superior si, eventual, a unei acordări unui însoțitor”.

Ministrul muncii mai spune că si persoanele cu diabet, dependente de insulină ar urma să beneficieze de aceeasi măsură:

„Eu n-am auzit niciun insulino-dependent care să-si revină si care să ajungă înapoi într-o situație în care să-l pună în situația lui de confort si să nu mai aibă nevoie de insulină.

Din contră, încep să aibă probleme cu vederea, încep să aibă probleme cu deplasarea si cu tot ce înseamnă circulația sângelui si tot ce înseamnă starea lui de sănătate”.

Sursa: rador

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite