-

Atenție la lumânările aprinse în biserici, de sarbători – transmit pompierii

Anul acesta, creștinii romano-catolicii sărbătoresc Paștele duminică, 21 aprilie, iar creștinii ortodocși – în 28 aprilie. 

Tot în această perioadă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se pregătește să preîntâmpine evenimentele neplăcute care s-ar putea întâmpla în biserici, având în vedere și neplăcutul incident de la Notre Dame.

Andrei Văduva, reprezentantul Serviciului Prevenire din cadrul IGSU, invitat vineri, 19 aprilie, la Radio Antena Satelor, în cadrul emisiunii Vrem Să Șii, a precizat:

A început o serie de controale de prevenire la unități de cult din țară, în principal cele la care se preconizează afluențe mari de persoane dar și la altele.

De asemenea, colegii mei execută controale de prevenire la unități turistice precum și la obiective comerciale care, în perioada următoare, vor fi destul de aglomerate.

Andrei Văduva a precizat că, în primele zile ale acestei săptămâni (15 – 17 aprilie) au fost verificate „peste 200 de unități de cult și aproape cinci sute de unități de turism și alte obiective.

Reprezentantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atrage atenția și asupra momentului în care credincioșii vor lua lumină:

Este bine ca în momentul în care se dă luminina în biserică, fiecare dintre noi să avem mare grijă la persoana din față, la părul, hainele persoanei din față, să nu stăm aproape de eventuale perdele sau materiale textile, materiale combustibile din apropiere - a mai spus Andrei Văduva, reprezentantul Serviciului Prevenire din cadrul IGSU, invitat vineri, 19 aprilie, la Radio Antena Satelor.

Creștin Ortodocșii vor primi și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim. Acesta este al unsprezecelea an în care România primește Lumina Sfântă direct de la Ierusalim, anunță Patriarhia Română.

Sursa: emisiunea Vrem Să Șii - Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite