-

Centrul de educaţie incluzivă Satu Mare, reabilitat

Sediul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare, a fost reabilitat şi modernizat din fonduri alocate de Consiliul Judeţean.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea faţadelor, înlocuirea învelitoarei din ţiglă ceramică clasică cu ţiglă ceramică, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor şi burlanelor.

În curtea clădirii a fost amenajat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Interiorul imobilului a fost recompartimentat şi modernizat prin înlocuirea instalaţiilor sanitare, electrice şi de încălzire, iar sălile de clasă au fost dotate cu mobilier adecvat copiilor cu nevoi speciale.

Până la începerea noului an şcolar, fiecare sală de clasă va fi dotată cu calculatoare, precum şi cu materiale didactice şi pentru terapie, necesare dezvoltării copiilor.

Valoarea totală a lucrărilor executate este de peste 1,1 milioane lei, iar cea a dotărilor se ridică la aproape 114.000 lei.

Începând cu anul şcolar 2019-2020, în această clădire vor fi şcolarizaţi 150 de copii preşcolari şi din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist şi cu sindromul Down.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite