-

Sală nouă de sport la Căianul Mic

Un proiect inedit e pe cale să devină realitate la Căianul Mic în județul Bistrița-Năsăud. Ambițioși din fire, așa cum sunt recunoscuți locuitorii Văii Țibleșului, nici un efort pare să nu fie prea mare atunci cînd e vorba despre dezvoltarea unei comunități de la poalele Munților Țibleș.

Concret, este vorba despre un proiect care prevede construcţia unei săli de sport în valoare de 7.700.000 de lei (puţin peste 1.500.000 de euro) care se află acum în faza de licitaţie, în procedură de achiziţie publică.
De licitaţie se ocupă CNI – Compania Naţională de Investiţii, din subordinea Ministerului Dezvoltării.

Primarul comunei bistrițene Căianul Mic, Paul Ştir speră ca în primăvara lui 2020 să poată începe şi lucrările la noua sală de sport.

„Este o sală de sport de tip nou. Va avea o tribună cu 180 de locuri, grupuri sanitare, vestiare şi cu o suprafaţă de joc multisport – pentru baschet, handball, fotbal în sală. Clădirea va avea un sistem de încălzire, instalaţie de ventilare şi aer condiţionat”, a precizat primarul Paul Ştir.

Sala de sport va avea, de asemenea, foarte multă lumină şi pereţi de sticlă. „Este un proiect foarte frumos. Sper să-l văd început anul viitor. Ca să putem spune că pe lângă cele două terenuri de sport din comună, avem şi o sală de sport modernă aşa cum oamenii merită”.

Paul Ştir a mai subliniat că sala este necesară, fezabilă şi utilă. Cu atât mai mult cu cât ea se construieşte în comuna cu cei mai mulţi copii şi tineri de pe Valea Ţibleşului.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite