Acum la Antena Satelor |
PROGRAM MUZICAL NOCTURN |
Urmeaza la Antena Satelor |
BUNA DIMINEATA, GOSPODARI! |
„Spațiul rural românesc, spațiu rural european”. Primarii din comunele României vor veni la microfonul Antenei Satelor, pentru a puncta problemele cu care se confruntă administrațiile locale.
Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez un mesaj astăzi, când sărbătorim împreună Ziua mondială a radioului. 13 februarie marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în 1946.
„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!”; dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Nea Florică și Doamna Amalia.
„Sfântul Maslu” - Ce știm despre această a Șaptea Taină? În ce constă propriu-zis vindecarea trupească şi cea sufletească? Putem să participăm la Maslu chiar dacă suntem sănătoşi?
Muzică și dans - Sunet și culoare - Cântec și poveste! Vă invităm într-o călătorie muzicală pe 5 continente la sfârșitul căreia să putem desena, să putem contura o .. hartă a lumii pe portativ.
Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.
„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? La noi afli tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole și marketing la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.
Asociaţia Naţională a Producătorilor din Pescărie (Romfish) cere un management al populaţiei de cormorani şi compensaţii în bani pentru pierderile cauzate de aceste păsări. Reprezentanţii
Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!
Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!
De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.
Emisiune realizată și prezentată de Simona Popescu. O legătură de suflet între cei plecați la muncă în străinătate și cei rămași acasă, o minimă alinare a suferințelor prin care trec milioane de români, oriunde s-ar afla.
Duminică seara, la Antena Satelor, vocile tinere fac legea în singurul top de pe planetă destinat exclusiv artiștilor aflați la început de drum. Voi ați ales învingătorul săptămânii trecute. Și tot voi decideți cine intră în top duminica viitoare, votând de pe 15 februarie până pe 22 februarie la prânz: Georgiana Paduraru sau Vasile Borlea?
Votați! Pentru că votul face topul. Iar topul face muzica populară mai tânără, mai sprinţară!
Deschidem cufărul cu comori al neamului românesc. Scoatem la iveală tradiții și obiceiuri, cântece și meșteșuguri, rețete și oameni frumoși, care aduc trecutul în prezent și îl pregătesc pentru viitor.
De cele mai multe ori, copiii geniilor literaturii române au trăit în umbra şi măreţia părinţilor. Mulţi dintre ei nu au moştenit talentul, fiind consideraţi de contemporanii lor urmaşi nedemni. Pe lângă opere nemuritoare care au îmbogăţit literatura română, marii scriitori au lăsat în urma
La aniversarea a 100 de ani de la nașterea Părintelui Justin Pârvu (10 februarie 1919 - 16 iunie 2013), marele duhovnic al Ortodoxiei românești, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei celebrează Centenarul "Părintele Justin" printr-un album de fotografie omagial realizat de fotografa
Il sărbătorim pe Constantin Brâncuși! Cel care avea să ajungă unul dintre simbolurile României se năștea în a 19-a zi a lui Făurar a anului 1876, în sătucul Hobita din comuna Pestisani, județul Gorj.
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aduse în februarie 2003 din Portugalia, vor fi așezate alături de cele ale fiului său, Regele Mihai, în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş.