-

Cărţi pentru toate gusturile pot fi găsite, în aceste zile, la Gaudeamus Craiova

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cărţi pentru toate gusturile şi vârstele pot fi găsite, în aceste zile, la Caravana "Gaudeamus Radio România 2019", la Craiova, în foaierul Teatrului Naţional "Marin Sorescu". Detalii pe larg:

Peste 50 de edituri oferă mii de volume la preţ redus, în cadrul evenimentului care are loc până duminică.

Iubitorii de lectură au fost invitaţi, şi astăzi, la numeroase evenimente culturale, două dintre ele ieşind în mod special în evidenţă.

Două au fost momentele declansatoare de multă emotie. Concursul national de lectură 'Mircea Nedelciu', etapa zonală, si lansarea volumului 'Conversatii cu Regele Mihai', al scriitorului Stelian Tănase.

La concursul de lectură, concurentii au reprezentat patru colegii nationale de top din Craiova: 'Fratii Buzesti', 'Carol I', 'Elena Cuza' si Colegiul Militar 'Tudor Vladimirescu'.

Tinerii au avut de scris un eseu despre carte versus internet si a fost foarte greu pentru juriu să desemneze câstigătorul locului I.

Pe acesta, la final, s-a clasat Fayzeh Bakri, elevă în clasa a X-a, la Colegiul National 'Elena Cuza'„:

„Mi s-a părut tema vastă. Există foarte multe modalităsi de a interpreta această temă si lasă foarte mult loc imaginatiei.

Fiecare putea să-si exprime recurgând la ceea ce-i place lui si mi s-a părut că nu am fost deloc limitati, pentru că am avut capacitatea de a vorbi si cred că si limbajul corpului a avut un rol foarte important pentru că de multe ori avem nevoie si de expresivitate, nu doar de cuvinte.

Însă, într-adevăr, cuvintele joacă un rol foarte important în viata noastră”.

Lansarea cărtii 'Conversatii cu Regele Mihai' l-a adus pe Stelian Tănase în fata unui public craiovean avid să cunoască adevărul.

Apărută pentru a marca un an de la disparitia Regelui Mihai, această carte este rezultatul transcrierii fidele a înregistrărilor audio-video, realizate de scriitorul Stelian Tănase, cu fostul suveran la Palatul Elisabeta, de-a lungul mai multor zile, în aprilie 2005.

Sursa: rador

Citit 855 ori