-

O garnitură a Mocăniţei a deraiat din nou, vineri, 16 august, la km 8. O echipă de pompieri şi salvamontişti a intervenit pe Valea Vaserului, pe traseul Mocăniţei.

Potrivit paginii de Facebook a Salvamont Maramureş, deraierea s-a produs la kilometrul 8 al liniei ferate cu ecartament îngust şi a fost anunţată la numărul 112. O echipă de salvare de la Vişeu şi un echipaj de pompieri s-au deplasat imediat la faţa locului. Este al doilea incident de acest gen, după cel petrecut sâmbăta trecută, când o locomotivă a trenului Mocăniţa a deraiat, antrenând primul vagon. 12 turişti au suferit răni uşoare. În momentul producerii accidentului, locomotiva avea legate 11 vagoane şi 340 de turişti erau la bord.

O anchetă internă arată că locomotiva Mocăniţei turistice care străbate Valea Vaserului din Munţii Maramureşului, a deraiat la sfârşitul săptămânii trecute deoarece mecanicul de locomotivă nu a adaptat viteza de mers la complexitatea traseului.
În ziua accidentului, alte şase trenuri şi-au parcurs traseul normal, fără incidente. Probleme au fost la cel de-al şaptelea tren.
12 turişti au fost răniţi în urma deraierii locomotivei trenului cu aburi. Dintre cei care au suferit atacuri de panică sau uşoare zgârieturi, nicio persoană nu a dorit să rămână la spital. A fost, însă, un caz care a ajuns la Secţia de Ortopedie din Borşa, fiind vorba despre o persoană operată la şold, care a rămas pentru supraveghere.Trenul cu aburi Mocăniţa şi-a reluat însă traseul, la o zi după incident, cu alte echipe de mecanici de locomotivă.

RADOR

Foto: https://www.scorilotravelvacante.ro/

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.