-

Cinci botoșăneni banuiți că ar face parte dintr-o grupare de traficanți de migranți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat.

În acelasi dosar au mai fost arestate doua persoane din judetul Suceava, iar fata de o a opta persoanaa fost dispusa masura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Acestia au fost ridicati joi, 28 iunie 2018, când politistii de combatere a criminalitatii organizate, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din Politia Româna, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au efectuat opt perchezitii domiciliare, trei în judetul Suceava si cinci în judetul Botosani, în cadrul unui dosar penal cu privire la comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si trafic de migranti.

Gruparea ar fi introdus pe teritoriul României patru grupuri de migranti, din care faceau parte 16 persoane, 4 dintre ele fiind depistate pe teritoriul Ucrainei.

În urma perchezitiilor domiciliare, au fost ridicate patru autoturisme, un pistol, un binoclu, telefoane mobile, cartele SIM, un laptop, bani si mai multe înscrisuri.

La una dintre locuintele vizate, au fost identificati sase migranti, acestia fiind preluati de catre reprezentantii Biroului pentru Imigrari Suceava. (GINA POENARU)

Sursa foto: cugetliber.ro