-

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a organizat duminică în "Aula Magna Nicolae Constantinescu" o amplă festivitate de deschidere a anului universitar 2018-2019.

Au participat invitaţi speciali, dar membri ai comunităţii academice.
Rectorul instituţiei de învăţământ superior, Sorin Cîmpeanu, le-a mulţumit tuturor celor 3.083 de studenţi din anul I pentru alegerea făcută şi i-a asigurat de buna cooperare din partea USAMV, punând accentul pe elementul primordial pentru care există universităţile în orice ţară din lume - studentul.
Potrivit unei informări de presă, la eveniment au participat: Jean Paul de Gaudemar - rector al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), Mohamed Ketata - directorul Biroului pentru Europa Centrală şi Orientală al AUF, Liliana Ţuroiu - preşedinte al Institutului Cultural Român, Mirela Grecu - director al Direcţiei Diplomaţie Publică, Culturală şi Ştiinţifică, Ministerul Afacerilor Externe, Hélene Roos - director al Institutului Francez din România, Frédéric Beaumont - ataşatul Ambasadei Republicii Franceze pentru Cooperare Universitară şi Ştiinţifică şi reprezentanţi ai mass-media.
Cu acest prilej, Mirela Grecu a transmis mesajul ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.
Participanţii la eveniment au apreciat în mod deosebit colaborarea pe care USAMV Bucureşti o are cu instituţiile pe care aceştia le reprezintă şi au exprimat convingerea că pe viitor această colaborare se va accentua şi diversifica.
Festivitatea deschiderii anului universitar a fost continuată la fiecare facultate, proaspeţii studenţi având ocazia de a se întâlni cu conducerea academică şi cadrele didactice.
În prima săptămână a anului universitar, în zilele de 5 şi 6 octombrie, cei peste 3.000 de studenţi din anul I sunt aşteptaţi să participe la "Boboc Fest", primul eveniment dedicat acestora. Cu acest prilej, se vor familiariza cu sistemul de organizare al universităţii şi vor face cunoştinţă cu colegii din anii mai mari.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: stiripesurse.ro