-

Telecabina care urcă pe Cetatea Deva va rămâne oprită până vineri, 12 octombrie.

Aceasta după ce specialiştii care au efectuat lucrările de revizie la acest echipament au ajuns la concluzia că o piesă din sistemul de comunicare radio dintre cabină şi centrul de comandă al ascensorului trebuie înlocuită, a informat miercuri Primăria Deva.
"În urma reviziei tehnice lunare, specialiştii din cadrul firmei care asigură mentenanţa la telecabina care facilitează accesul turiştilor în Cetatea Devei au considerat necesară înlocuirea unei piese a instalaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.
Serviciul care administrează funcţionarea telecabinei şi Cetatea Deva a făcut demersurile necesare pentru aducerea şi montarea noii piese, estimându-se că toate operaţiunile se vor încheia în cursul zilei de vineri, 12 octombrie.
Până atunci, turiştii pot vizita Cetatea Deva la pas, pe trei trasee disponibile, toate fiind de un nivel uşor spre mediu. Toate traseele pleacă din zona Parcului Cetăţii şi ajung până la Poarta 1, timpul de urcare fiind de circa 30-45 de minute.De la 1 octombrie, programul de vizitare a Cetăţii Deva este între orele .00 - 20.00, ultima urcare cu telecabina fiind stabilită pentru ora 19.30.
Cetatea reprezintă principalul obiectiv turistic al municipiului Deva, de la începutul anului monumentul istoric fiind vizitat de peste 100.000 de oameni.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto:jurnalulnational.ro