-

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism peste 70 de kilograme de peşte, fără documente legale.

Astfel, oamenii legii au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetățeanul român V.A., în vârstă de 62 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galați.

„În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, saci din plastic în care se afla cantitatea de 75 kg de peşte, specia șalău, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale. Bărbatul a declarat că a cumpărat cantitatea de pește pentru consum propriu și pentru un eveniment. Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, precizează reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Sursa: cugetliber.ro
Sursa Foto: energofish.hu