-

Pescuitul sportiv şi cel comercial s-au reluat, miercuri, în Delta Dunării, după aproape două luni de prohibitive. Pescuitul la ştiucă este, însă, permis doar cu eliberarea capturilor.

La început de sezon, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu, le-a recomandat pescarilor sportivi, care ajung în zonă, să se informeze cu privire la locurile în care pescuitul este posibil, legal, dat fiind că în zonele strict protejate, această activitate este interzisă.

„Pentru pescarii comerciali, am o singură recomandare: să respecte legea! Dacă o respectă, suntem bine, mai pescuim şi anul viitor", a menţionat guvernatorul Rezervaţiei.

Începând din acest an, pescarii sportivi care vin în Deltă, nu mai au dreptul să oprească niciun exemplar de ştiucă, din cauza scăderii efectivelor acestei populaţii, scădere apărută pe fondul supraexploatării comerciale.

Pescarii sportivi care ajung în Deltă, nu trebuie să plătească decât tariful de acces în Delta Dunării, care variază de la 5 lei la 30 de lei, în funcţie de perioada de valabilitate a acestuia.

Sursa: Agerpres