-

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 11B, care face legătura între Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, şi Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, se menţine închisă şi în cursul zilei de azi.

Același tronson de drum național a fost afectat și ieri dimineaţă când carosabilul a fost acoperit cu apă de jumătate de metru şi a fost distrus pe mai multe tronsoane.

În Harghita, cele mai mari probleme generate de ploile torenţiale au fost pe valea Ghimeşului, unde Trotuşul şi afluenţii săi, aflaţi sub avertizare de cod roşu de inundaţii, au făcut prăpăd.

Tronsoane de drum național cu circulația oprită sunt cinci, la această oră, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române: în județul Neamț, Drumul Național 15 Borsec-Poiana Largului, pe raza comunei Teiului, în județul Harghita, DN11B Cozmeni – Târgu Secuiesc, în zona localităţii Casinu Nou, în județul Covasna DN11 B Târgu Secuiesc-Cozmeni, în zona localității Valea Seacă și în județul Vâlcea, DN7D Câineni-Perișani, pe tronsonul kilometric 15+830 - 15+900. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers și pe DN 2H, în localitatea Milişăuţi, judeţul Suceava, pe podul de pe râul Suceava, din cauza fisurilor apărute pe acesta ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă. Traficul va fi deviat pe rutele ocolitoare de pe DN 2 şi DN 17A.

Există, de asemenea, și două tronsoane de drum național cu circulația îngreunată, ambele în județul Bacău DN11, în zona localităţii Sănduleni și în zona localității Poiana Sărată. 

Sursă: Rador

Foto: observator.tv