-

Centrul Infotrafic din IGPR le recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție în această perioadă caracterizată de instabilitate atmosferică.

Astăzi, până la ora 21:00, este în vigoare o avertizare meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care vizează averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, fenomene ce se vor manifesta în zona centrală, estică şi nordică a ţării. Pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, Poliţia Română le recomandă conducătorilor auto să nu ignore faptul că vântul puternic poate influenţa ţinuta de drum a autovehiculelor, iar distanţa de frânare pe un carosabil umed creşte, conform unui comunicat sosit la redacție.

Dacă e necesară deplasarea cu autovehiculul pe timpul manifestărilor meteorologice, polițiștii recomandă soferilor să conducă cu viteza adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, iar depăşirile să le efectuze doar după o temeincă asigurare.

„Sporiţiatenţia la volan şi adopaţi o conduită preventivă de condus, care vă pot ajuta în anticiparea comportamentului celorlalţi participanţi la trafic şi în evitarea oricăror pericole!”, mai precizează sursa citată.

Sursă: Comunicat -  Centrul Infotrafic al Poliției Române

Foto:  bucurestifm.ro