-

Consiliul Judeţean Arad a semnat contractul de execuţie a lucrării de modernizare a drumului judeţean Neudorf - limită judeţ Timiş, porţiune a DJ 791 Lipova - Neudorf - Timişoara.

Acesta nu a mai fost reabilitat şi consolidat de aproape 50 de ani, fiind considerat cel mai distrus drum judeţean, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Sergiu Bîlcea.
Potrivit sursei citate, cel mai probabil, modernizarea acestui tronson de drum va începe în prima parte a lunii mai, valoarea lucrărilor ridicându-se la aproximativ 5,8 milioane lei, durata de execuţie fiind de 12 luni.
“Reabilitarea acestui tronson de drum judeţean va rezolva două dintre marile probleme ale judeţului, anume legătura dintre Valea Mureşului şi judeţul Timiş şi respectiv accesul mai uşor la autostradă. Am afirmat că avem o strategie pentru modernizarea drumurilor din judeţul nostru şi ea începe să producă efecte de anul acesta. Ne-am propus să modernizăm 300 km de drum judeţean, majoritatea din proiectele câştigate de Consiliul Judeţean, dar vom realiza lucrări şi din resurse proprii”, a declarat într-o conferinţă de presă, Sergiu Bîlcea.
El a spus că în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, a fost alocată, din rezerva bugetară, suma de 39 de milioane de lei, pentru modernizarea drumului Gurahonţ - Dieci - Buteni (DJ 708) şi tot din rezerva bugetară au fost alocate fondurile necesare modernizării DJ 709J Pecica - Turnu.
“De menţionat că pentru drumul Arad - Şiria - Pâncota - Buteni (DJ 709 Arad - Şiria - Pâncota şi, respectiv, DJ 792 J Pâncota - Buteni), este în curs de realizare proiectul tehnic şi sper ca anul acesta să reuşim să începem lucrările de modernizare şi acolo”, a adăugat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto: bzi.ro