-

Turiştii care ajung în municipiul Tulcea cu maşini electrice sau hibride au, începând din acest sezon, posibilitatea de a-şi reîncărca gratuit bateriile.

Încarcarea se va putea face de la un sistem pus în funcţiune în imediata apropiere a primăriei.Sistemul, primul de acest tip din judeţul Tulcea, face parte dintr-un program derulat în toate municipiile reşedinţă de judeţ din ţară care are drept obiectiv încurajarea achiziţiilor de autovehicule electrice sau hibride, dar nu a fost folosit în primele 10 zile de la instalare.
”Deocamdată, nu am sesizat maşini care să se alimenteze, dar nu a stat nimeni să monitorizeze. Noi suntem obligaţi, legal şi moral, într-o politică de mediu responsabilă, să acordăm această facilitate”, a declarat primarul Tulcei, Constantin Hogea.
El a explicat lipsa activităţii în locul de parcare amenajat special pentru încărcarea electrică a mijloacelor auto prin numărul mic al maşinilor electrice şi hibride din municipiu.
”În municipiu, există trei maşini hibride şi una electrică”, a menţionat Hogea.
Primarul a amintit că în anii trecuţi a primit sesizări din partea unor turişti care au ajuns la Tulcea la bordul unor autoturisme electrice sau hibride şi care nu aveau în municipiu posibilitatea de alimentare electrică a mijloacelor auto.
”Dorim ca şi pe strada Dumitru Ivanov, acolo unde vrem să investim într-o parcare cu 250-300 de locuri în special pentru turişti, să avem cel puţin două prize turiştii care vin cu mijloace auto electrice au hibride”, a mai spus primarul Hogea.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto:portalsm.ro