-

O acţiune de ecologizare pe malul fluviului Dunărea şi un concurs de canotci coordonat de Ivan Patzaichin sunt acţiunile organizate în municipiul Giurgiu pentru a marca Ziua Dunării.

„Este important să apreciem Dunărea sub toate aspectele ei, trebuie ca şi generaţiile viitoare să se poată bucura de frumuseţea nealterată a peisajelor pe care le oferă malurile fluviului şi să păstrăm apele curate, pentru că anual mii de tone de PET-uri şi alte deşeuri din Dunăre ajung la Marea Neagră. Am observat cu plăcere că giurgiuvenii sunt din ce în ce mai interesaţi de voluntariat şi de acţiunile de ecologizare, astfel încât sâmbătă, 29 iunie, peste patru sute de voluntari de la copii de grădiniţă până la pensionari au participat la o acţiune de ecologizare pe malul Dunării, astfel au fost adunaţi de la piciorul Podului Prieteniei, de la plaja veche şi din zona localităţilor Gostinu şi Vedea o mie de saci cu deşeuri care au fost ridicaţi apoi de operatorul de salubritate care asigură curăţenia în municipiul Giurgiu”, a declarat duminică directorul executiv al Asociaţiei „Prietenii de lângă tine”, Mariana Mitroi.

Ea spune că printre voluntari s-au aflat copii, tineri, dar şi angajaţi ai Primăriei municipiului Giurgiu, de la ISU, IJJ, Apele Române, Poliţia de Frontieră, Garda de Mediu Giurgiu.

Acţiunile dedicate Zilei Dunării au continuat duminică cu un concurs de vâslit viteză în canotci de zece plus unu locuri, organizat la iniţiativa lui Ivan Patzaichin pe canalul Sfântul Gheorghe din Giurgiu.

La acest concurs s-au înscris 15 echipaje iar câştigătorii, toţi amatori în vâslit, vor intra în finala naţională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, în data de 31 august, la Tulcea.

AGERPRES

Foto: Rowmania.ro

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.