-

Valul de căldură va persista şi astăzi în ţara noastră, mai ales în zonele de câmpie, unde disconfortul termic va fi accentuat.

Vor fi după-amiază temperaturi în general între 33 şi 37 de grade. Valori de temperatură sub 33 de grade vor fi posibile doar la munte şi în zona Dobrogei. Pe litoral, temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 30 de grade, în timp ce apa mării va avea 24-25 de grade. Valori de temperatură mai ridicate de 37-38 de grade vor fi posibile în vestul ţării, în sud, dar cu totul izolat posibil şi în Transilvania.

Începând de miercuri, treptat, temperaturile vor scădea. Această scădere de temperatură se va resimţi mai accentuat în Banat, în Crişana şi în Maramureş. Acolo nu vor mai fi temperaturi de peste 27-28 de grade, şi chiar vor fi localităţi cu doar 24 de grade. În restul ţării, în continuare o vreme călduroasă, nu la fel de caldă cum a fost până acum, dar, chiar şi aşa, temperaturile vor fi cuprinse între 33 şi 35 de grade. Izolat mai vorbim de caniculă în sudul ţării şi - pe arii restrânse - de disconfort termic.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.