-

Ministrul mediului, Costel Alexe, le mulţumeşte românilor care au vizitat în ultimele saptamâni Rezervaţia Biosferei Delta Dunarii pentru că au protejat plajele salbatice de aici.

Aflat astăzi la Tulcea, el a cerut ca restricţiile impuse în aceste zone să fie respectate pentru că, spune el, nu îşi doreşte ca plajele Vadu şi Corbu din Rezervaţie să aibă aceeaşi soartă ca Vama Veche.
Costel Alexe: „Nu aş vrea nici la Vadu, nici la Corbu ca dezvoltarea de acolo să fie una haotică, aşa cum, din păcate, s-a întâmplat la Vama Veche sau în alte părţi, aici având şi rezervaţie. Am avut discuţii cu guvernatorul, considerăm că aceste plaje sălbatice trebuie să fie vizitate de către cetăţenii noştri, dar respectând toate restricţiile pe care le impune statutul de rezervaţie. Mă bucur foarte mult că românii au înţeles cât de important este să avem plaje curate şi, chiar dacă au fost în număr foarte mare, şi-au strâns deşeurile, le-au pus în puctul de colectare. Am avut discuţii cu autorităţile judeţene să avem un mai bun management al deşeurilor pe aceste plaje, dar, repet, rezervaţia este rezervaţie şi ea trebuie tratată şi respectată ca atare.”

RADOR
Foto: Pixabay