-

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani organizează, în această perioadă, campania de informare și conștientizare „Zilele Mediului 2018”.

Inițiativa este dedicată sărbătoririi, pe 5 iunie 2018, a Zilei Mondiale a Mediului.

Programul de activitati stabilit în colaborare cu unitati de învatamânt si institutii partenere cuprinde: lectii deschise în scoli, expozitii de desene si fotografii, simpozioane, dezbateri pe teme legate de mediu, activitați practice, și are ca tema aleasa de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu: "Combate poluarea cu plastic".

Astfel se dorește atenționarea opiniei publice asupra uneia din cele mai mari amenințari de mediu din zilele noastre.

În fiecare an sunt folosite peste 500 miliarde de pungi de plastic, iar 13 milioane de tone de plastic sunt deversate în ocean.

Dintre cele mai importante activitati desfasurate în aceste zile mentionam: “Saptamâna portilor deschise la APM Botosani”, campania de informare “Fata în fata cu specialistii de mediu”, participarea la activitatile desfasurate în cadrul Concursului national de protectie a mediului "Si gestul tau conteaza"- editia a XII-a, participarea la simpozioanele “Biodiversitate si dezvoltare durabila” si “Noi si natura”.

Astazi, pe Pietonalul Unirii, de la ora 11, va avea loc o campanie de informare stradala dedicata combaterii poluarii cu plastic la care vor participa elevi și cadre didactice de la școlile botoșanene.

GINA POENARU