-

La nivelul județului Galați vor funcționa șapte puncte de colectare a donațiilor pentru românii afectați de inundanții.

In acest sens, vor exista patru puncte amenajate în municipiul Galati, doua, în municipiul Tecuci si unul, în orasul Tg. Bujor. Si la nivelul primariilor comunale pot fi aduse astfel de donatii.

Galatenii sunt încurajati sa doneze apa apa îmbuteliata, alimente neperisabile (faina, ulei, malai, zahar, orez etc.), cazarmament nou (saltele, paturi, perne, lenjerii etc.), îmbracaminte noua, încaltaminte noua, electrocasnice noi.

Donatiile pot fi aduse, în municipiul Galati, la Complex de Alimentație si Cazare Sport (strada Al. I. Cuza nr 76-78), Sala Sporturilor (str. Stadionului nr.1), Casa de Cultura a Sindicatelor si în Complexul din cartierul Micro 40, punctele fiind dedschise zilnic în intervalul orar 9.00-19.00.

Si în municipiul Tecuci, sunt deschise de luni pâna vineri, în intervalul 8.00 -16.00, sâmbata si duminica între orele 8.00 - 13.00, doua astfel de puncte: Str. 1 Decembrie 1918, nr. 71 (lânga Galeriile de Arta „Gheorghe Petra?cu”) si pe str. Traian (parcare Piața Centrala).

Totodata, în orasul Târgu Bujor, donațiile se colecteaza la sediul Primariei, din strada Eremia Grigorescu nr. 105.

Donatii mai pot fi facute si în supermaketurile Carrefour si Metro, în cadrul proiectului “Banca de alimente” a Crucii Rosii.

Actiunea de colecta este organizata de Institutia Prefectului – judetul Galati, în colaborare cu Direcția Jude?eana pentru Tineret si Sport, autoritațile administrației publice locale si Crucea Rosie – Filiala Galati. (MARIA MANDITA)