-

Asociaţia de Servicii Sociale SCUT Braşov organizează sâmbătă a IX-a ediţie a evenimentului ''Biblioteca Vie''.

Acesta face parte din proiectul ''Schimbare în bine pentru tineri'', cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov, cărţile sunt oameni care se confruntă cu diverse stereotipii sociale, precizează organizatorii.
''Ei sunt cărţile vii cu care cititorii au şansa de a interacţiona sub îndemnul ''Întâlneşte-ţi prejudecata!''. Cititorii îşi aleg cartea dorită (omul), răsfoind catalogul în care se află cărţile şi o scurtă descriere a acestora şi a prejudecăţilor asociate. Cititorul citeşte Cartea Vie timp de 15 minute, având dreptul să prelungească împrumutul cu încă cinci minute. La ediţia din acest an avem un număr de 46 cărţi vii (deţinuţi, persoane cu dizabilităţi, astrolog, arhitect, terapeuţi, criminalist, poliţist, avocat, teolog şi alţii), cu vârste începând de la 20 de ani. Aceste cărţi vii s-au confruntat cu anumite etichete pe care vrem să le diminuăm, să le reducem pe cât posibil. Este foarte uşor să pui o etichetă cuiva fără să ştii ce poveste este în spatele respectivului om. Membrii comunităţii sunt invitaţi să participe la eveniment şi, dacă au anumite prejudecăţi faţă de anumiţi oameni, au ocazia să discute şi să afle poveştile lor. Sunt multe bariere care pot fi date jos'', a declarat, directorul executiv al Asociaţiei de Servicii Sociale SCUT, Mariana Busuioc.
La ultima ediţie a evenimentului au participat 200 de persoane care au interacţionat cu Cărţile Vii.
Biblioteca Vie este un concept internaţional (www.humanlibrary.org) care îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea în toate formele ei şi să stimuleze dialogul între oameni. Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea ''Transilvania'' şi are loc între orele 10.00-17.00, la Aula ''Sergiu Chiriacescu'' a instituţiei de învăţământ, potrivit sursei citate.

 

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto:bzb.ro