-

Tot mai puţini dintre românii plecaţi în străinătate îşi exprimă dorinţa de a se reîntoarce în ţară, relevă cel mai recent studiu realizat de platforma RePatriot, un proiect al Romanian Business Leaders.

Astfel, numai 47% dintre cei 1.810 români chestionaţi declară că doresc să revină în România, cu 10 puncte procentuale mai puţini decât la ediţia din 2017 a studiului. Principalele motive menţionate sunt legate de corupţie, viaţa politică actuală din România, mentalitatea românilor, nivelul de trai şi lipsa oportunităţilor de angajare la nivelul competenţelor. Pe lângă respectul, încrederea şi stabilitatea cu care sunt obişnuiţi în străinătate, românii din afară îşi doresc şi alte aspecte legate de partea profesională pentru a reveni la companii din România.
Adela Jansen, membră a echipei RePatriot: Organizaţia trebuie să aibă un plan de business, care să inducă o valoare adăugată în comunitate şi să aibă senzaţia că acel plan de business este unul realist. Managerul trebuie să fie o compatibilitate la nivel profesional şi personal, ca să poată să îl convingă să renunţe la o viaţă de succes în afară şi, nu în ultimul rând, zona profesională, respectiv să simtă că îşi foloseşte toate competenţele pe care le-a acumulat in exterior, în ţară, şi că poate să se dezvolte.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.