-

Un singur post şi 86 de locuri sunt disponibile pentru absolvenţii facultăţii de Medicină din Braşov la Concursul de Rezidenţiat, ce va avea loc în 8 decembrie.

Ministerul Sănătăţii a publicat deja lista cu posturile şi locurile scoase la concurs, iar la Braşov, postul este pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, la UPU, iar locurile sunt în mai multe specialităţi, dar pregătirea este în diferite centre din ţară.
Cele mai multe locuri sunt pentru medicina de familie - 8, obstetrică-ginecologie şi pediatrie - câte 7, medicină de urgenţă - 6, cardiologie şi medicină internă - câte 5. Celelalte specialităţi au câte două sau trei locuri.
Postul pentru rezident înseamnă un loc de muncă asigurat după terminarea rezidenţiatului. În schimb, rezidenţiatul pe loc înseamnă că tânărul are un loc de pregătire în timpul rezidenţiatului, dar nu are un post asigurat la finalizarea pregătirii, aşa încât va trebui ca el să găsească un spital în care să fie angajat.
La nivelul întregii ţări sunt, în total, 4710 locuri şi posturi, scoase la concurs, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.
Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat în 6 centre universitare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie - pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
Înscrieri în concurs se mai fac până în 19 noiembrie. 

RADOR

Foto: Pixabay