-

Un număr de 166 de persoane din mai multe localităţi ale judeţului se află în autoizolare la domiciliu.

Acestea sunt monitorizate de către medicii de familie şi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Toate cele 166 de persoane nu prezintă semne clinice de boală, respectiv simptome specifice infecţiei cu virusul COVID-19.
"În perioada 20-27 februarie (ora 6.00) au fost recoltate şi trimise la laborator un număr de 73 de probe de la persoanele care au avut contact cu pacientul din Italia şi pacientul confirmat din judeţul Gorj. La nivelul judeţului avem în evidenţă un număr de 166 de persoane cu autoizolare la domiciliu. Aceste persoane sunt autoizolate la domiciliu, sunt monitorizate de medicii de familie care au fost anunţaţi şi de personalul din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Menţionăm că nu prezintă semne clinice de boală la această dată”, se arată în informarea DSP.
Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că, la nivelul localităţii, se află în autoizolare la domiciliu peste 20 de persoane cărora li se asigură hrană zilnic pe perioada celor 14 zile în care trebuie să nu aibă contact cu nimeni.

RADOR
Foto: Pixabay