-

Un număr de 13 marinari se află în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa.

În județ, alți 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu, iar alte cinci persoane care au fost testate, rezultatele fiind negative, sunt în carantină în unul dintre cele două centre înfiinţate în judeţ pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a informat, joi, Instituţia Prefectului.
În judeţul Constanţa sunt înfiinţate două centre de carantinare, cu 125 de locuri.
"La momentul de faţă, în judeţul Constanţa nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus). Situaţia este monitorizată permanent de instituţiile abilitate. Astfel, la ora actuală sunt disponibile un număr de două zone de carantinare pe teritoriul judeţului Constanţa. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situaţia o va impune. În acest moment, cinci persoane (care au fost testate, iar rezultatele sunt negative) se află în carantină în unul dintre cele două centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa, iar 100 de oameni sunt izolaţi la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice”, a transmis Instituţia Prefectului Constanţa.
Conform sursei citate, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa beneficiază de kituri pentru identificarea infectării cu virusul Covid-19, fiind făcute demersuri pentru achiziţionarea mai multor astfel de kituri.
La Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" Constanţa se aplică "setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetăţenilor care tranzitează aeroportul", se menţionează în comunicat.

RADOR
Foto: Pixabay