-

Efectivele de jandarmi din toată țara sunt angrenate în misiuni ce impun prezenţa în mijlocul cetăţenilor în contextul misiunilor de prevenire şi răspândire a virusului Covid-19.

Deși se iau măsuri speciale, există riscul ca jandarmii să se infecteze cu noul coronavirus, așa cum s-a întâmplat și la Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin. Deşi de la începutul acestei pandemii s-au luat toate măsurile de protecţie privind personalul inspectoratului, inevitabilul s-a produs, iar un jandarm a fost infectat.
În urmă cu câteva zile, subofiţerul, cunoscând şi respectând procedurile de protecţie, a semnalat cu celeritate prezenţa unei stări febrile, asemănătoare simptomatologiei covid. El a solicitat consult clinic de specialitate în urma căruia recomandarea medicală pentru internare a fost respectată, evitându-se astfel contaminarea ulterioară, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, plutonier adjutant Marius Săndulescu.
"În prezent, colegul este internat în Spitalul Municipal Caransebeş şi prezintă o stare ameliorată. Subliniem faptul că personalul militar din sistemul de ordine şi siguranţă publică este puternic supus riscului de infectare, deoarece permanent se află în contact cu societatea civilă care şi ea în aceste zile este mai mult ca oricând supusă riscului pandemic".

RADOR
Foto: Pixabay