-

Autorităţile continuă pregătirile pentru începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă.

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei cu 100 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru finanţarea Programului Naţional "Educaţia în Siguranţă". Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a explicat la ce vor fi folosiţi aceşti bani.
Ionel Dancă: Au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele şcolare să facă achiziţii de laptopturi, materiale sanitare şi dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învăţământ să poată să desfăşoare lecţii online acolo unde situaţia epidemiologică impune un astfel de sistem.”
Executivul a mai adoptat ieri un memorandum care prevede conectarea la internet a 3.150 de şcoli, precum şi o hotărâre pentru ocuparea a 500 de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar, atât pentru personal didactic, cât şi nedidactic. Autorităţile locale au sarcina de a angaja personal medical în cabinetele şcolare, iar salariile vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sănătăţii, a explicat ministrul de resort, Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru: „Ministerul Sănătiţii, din fondul de rezervă, va aloca sursa financiară pentru 267 de posturi de medici şcolari, 534 de posturi de asistenţi medicali pentru cabinete şcolare, 109 posturi de medici dentişti, 145 de posturi de asistenţi medicali pentru cabinete stomatologice.”

RADOR
Foto: Pixabay