-

Prăpăd într-o stână din satul bistriţean Petriş. 28 de oi au fost omorâte în noaptea ce a trecut de trei urşi care au atacat turma.

Totul s-a petrecut în locul numit "După grădini" şi, deşi stâna este împrejmuită cu plasă şi gard electric, urşii nu au avut nici o reţinere şi au sfârtecat animalele, aflam de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Ciobanul, pur şi simplu, nu a mai avut ce să facă, a încercat să strângă oile răspândite pentru a limita pierderile pentru că turma era de circa 700 de oi.

Ioan Grozav se numeşte proprietarul animalelor şi în vara ce a trecut urşii i-au omorât încă patru vaci.

Primăria comunei Cetate a sesizat Garda Forestieră, Direcţia pentru Agricultură, APM şi Asociaţia Cinegetică "Ursul Brun", comisia de evaluare a pagubel urmând să se deplaseze la faţa locului pentru a constata pierderile.

O evaluare făcută anul acesta de Agentia de Protectia Mediului Bistrita-Nasaud arată că in pădurile din judet există 634 de ursi, in timp ce optim ar trebui sa fie 156.

In 2018, numărul ursilor a crescut cu 63 de exemplare, faţă de cel din 2017, ce mai mare concentrare de urşi bruni fiind în Dealul Negru nu departe de satul Petriş, locul în care s-a petrecut fapta.