-

În judeţul Sălaj, numărul celor care solicită asigurarea locuinţei şi a altor bunuri a crescut brusc după cutremurul neobişnuit de acum două zile, care a speriat populaţia.

Asiguratorii spun că trebuie făcute mai multe eforturi pentru promovarea importanţei încheierii poliţelor. Cutremurul înregistrat zilele trecute în Sălaj i-a determinat pe mulţi să îşi asigură bunurile, iar asiguratorii cred că numărul celor care vor înţelege importanţa unei asigurări va creşte în următorii ani.
Elena Duca: „Până în cinci ani vă garantez că lumea va privi altfel asigurările. Dacă tu faci o casă care costă 150 de mii de euro sau... Şi în Zalău sunt case de 200.000 de euro şi îţi permiţi să o laşi la voia întâmplării, înseamnă că ai bani.”
Asiguratorii trebuie să explice importanţa asigurării bunurilor şi nu numai.
Liliana Bancea: „Eu, ca intermediar de asigurări, mă pun în pielea şi a clientului şi a asiguratorului. E un câştig şi faptul că am ajuns să conştientizez un risc pentru clientul respectiv. În momentul în care i se finalizează poliţa, bineînţeles că avantajul este de ambele părţi. Ideea este că mijloacele de conştientizare sunt reduse. Eu încerc să promovez faptul că asigurarea este importantă pentru ei, nu pentru asigurator, ca asiguratorul să fie aproape de client, să fie prompt, în momentul în care clientul are o problemă.”
Asigurările de viaţă sunt la fel de importante, dar şi seriozitatea asiguratorilor, apreciază reprezentanţii societăţilor de profil.

RADOR

Sursa foto: pixabay.com