-

Masca devine un accesoriu obligatoriu pentru maramureşeni. Începând de astăzi, 6 aprilie, toţi cetăţenii sau cei care tranzitează judeţul vor trebui să îşi acopere nasul şi gura.

Dacă nu există măști medicale, se va face asta inclusiv cu măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2.
Măsura va fi aplicată în spaţii publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecţie respiratorie sau nu.
Maramureşenii care părăsesc perimetrul casei pentru a ieşi în spaţii publice: spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere trebuie să poarte un mijloc de protecţie care poate fi mască sanitară, eşarfă, mască de pânză sau orice alt fel de material. Pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, aceste mijloace de protecţie îi vor proteja atât pe cei care le poartă, cât şi pe cei din jur, fiind cunoscute cazuri de persoane infectate care nu prezintă însă simptome", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
În plus, toate persoanele aflate în carantină în judeţul Maramureş vor fi testate, prin efectuarea de teste rapide - serologice, pentru evaluarea riscului epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, imediat după expirarea termenului minim de 14 zile de carantinare.
Procedura de testare va fi realizată de către voluntarii de la Crucea Roşie şi cei ai Serviciului Maltez, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie personală şi dotarea acestora cu echipament de protecţie corespunzător.
Noile măsuri au fost luate de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru prevenirea răspândirii coronaviruslui în judeţ.

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 b 2