-

În judeţul Harghita, rata de promovare a examenului de Bacalaureat este de aproximativ 55%, iar dintre absolvenţii din acest an, 61% au reuşit să treacă.

Nu a fost niciun elev cu media generală 10, însă au fost peste 160 de note de zece, pe fiecare disciplină, a explicat inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Harghita, Cristinel Glodeanu.
"Nu avem niciun promovat cu media 10, dar 3 candidaţi au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română, 30 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura maternă, 39 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului, iar 93 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării", a detaliat inspectorul.
Cele mai bune rezultate, cu promovabilitate peste 90%, le-au obţinut absolvenţii de la Colegiul Naţional "Márton Áron" Miercurea Ciuc, Liceul Pedagogic "Benedek Elek" Odorheiu Secuiesc şi Liceul Teologic Romano Catolic "Segítő Mária" Miercurea Ciuc.
Au fost şi licee în care nici un candidat nu a reuşit să promoveze, a explicat Cristinel Glodeanu: "Liceul Tehnologic 'Puskás Tivada'r Ditrău, 0 %, Liceul Tehnologic 'Zeyk Domokos' Cristuru Secuiesc, 0 %, Liceul Tehnologic Zimmethausen Borsec, 0 %. Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6".
Contestaţiile pot fi depuse şi astăzi, iar rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

RADOR
Foto: PIxabay